Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s instalací aktualizace  (Přečteno 1009 krát)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:Problém s instalací aktualizace
« Odpověď #25 kdy: 06 Července 2026, 22:01:03 »
Přesně takhle tragicky shrnuto jsem to nemyslel. Nevím jestli je to taky už od antiky, ale i v příštích generacích budou lidi myslet jak kriticky, tak budou samozřejmě i ti s pohodlně povoleným límečkem. Jo tak jestli to TEĎ, podle Tebe a antiky (nemyslíš tu pasáž s Brutem, že ne?:)) bude už na nich, tak já s tím problém už pár let nemám, záleží na tom, jestli o tom něco vědí a mají zájem, nebo ne? :D.

Ale aby nevznikl rozpor, jako při tom školení proti úplatkům v jednom českém filmu - "ale vždyť já mu vlastně nic nedávám, spíš mu beru".
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Veveroid

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 07 Července 2026, 03:16:38 »
Tak a teď mám z toho úplně rozporuplné pocity, téměř mi hrozí existenciální krize a můžu si za to sama! Ještě nejsem za zenitem, jsem v plné síle, takřka v rozpuku! Kdy se vlastně předávají otěže příští generaci? A kdo to určuje? Vždyť jsem pořád součástí dění, nebo ne?
Abychom tady to vlákno už nesmyslně dál neplevelili, tak vytvořím oslí můstek a vrátím se oklikou zpět k Linuxu☺️ Pasáž s Brutem bych mohla použít na mého bratra, ten je zodpovědný za tu instalaci a trápení všech zúčastněných stran, tím pádem všechny hejty padají na jeho hlavu.
(Mám ráda staré české filmy. Jdu si koupit kostkované bačkory, krize se nekoná, přichází smíření).

Abby

• Závislák
« Odpověď #27 kdy: 07 Července 2026, 22:48:58 »
Já jsem taky konzumní a nevidím na tom nic špatného. A co se týče toho, že mladá generace je podle gerontů vždycky horší, než byli oni, to už sebou asi nese stáří, senilita a podobně.
A mimochodem, jsem v druhé polovině svého života, mladým fandím a závidím jim, chtěla bych, aby mi bylo zase 15, vybírala si střední školu a měla ty neomezené možnosti, které dnes všichni máme, ale jako mladá bych je využila líp než ve svém věku.
Dolehla na mě krize. Piju stará vína, jím plesnivé sýry a jezdím v autě bez střechy.

Veveroid

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 08 Července 2026, 03:03:49 »
No přesně, ti, co jim už ujel vlak nadávají (závidí) mladým a ani si neuvědomují, jak jsou směšní.
Ale vrátit čas a mít zpátky 15 bych tedy nechtěla. Nevím jak v Česku, ale u nás vidím, jakému nátlaku čelí mladí a jsem celkem ráda, že mě se to už netýká. Nejhorší je důraz na výkon, který má akorát za následek vyhoření a rezignaci (byla jsem svědkem v rodině).
A je hezké, takhle veřejně přiznat to, co většina z nás má úplně stejně, dnešní doba už k tomu konzumu holt svádí. Kdo není konzumní, ať si hodí kamenem 😉

sabraq

• Závislák
« Odpověď #29 kdy: 08 Července 2026, 05:33:45 »
Hm, předjímání. No, to je prostě váš úhel pohledu :). Je jedno, jestli jsme se sešli, nebo rozešli, prostě díky teda za to, že jste zprostředkovali ten váš. Říká se, že neomezená je pouze hloupost.

A propos, nevím teda, kdo z místních džerontů se urazí, nebo díky svojí senilitě zůstane uchráněn :D. Možná, že generalizování něčeho, bude časem pokládáno za skupinovou terapii. Ale důležitý je, aby ti vaši neomezení mladí zůstali mladí dostatečně dlouho, protože s touhou některých z nich, mít možnosti jako by byli už starší, se ten čas krátí.

Veveroid

• Návštěvník
« Odpověď #30 kdy: 08 Července 2026, 09:51:39 »
Moment, nikdo tady netvrdí, že se jedná o tebe, to je katastrofální mýlka! To bylo myšleno na někoho úplně jiného, pokud máš pocit, že jsem tě urazila, tak se opravdu omlouvám, to je úskalí komunikace, která není z očí do očí, vznikají různá nedorozumění. Jenom tu kecáme a krátíme si čas, když je dlouhá chvíle.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #31 kdy: 08 Července 2026, 11:10:50 »
Nevím jak v Česku, ale u nás vidím, jakému nátlaku čelí mladí a jsem celkem ráda, že mě se to už netýká. Nejhorší je důraz na výkon, který má akorát za následek vyhoření a rezignaci (byla jsem svědkem v rodině).
To záleží na zaměstnavateli. Někteří Tě zkouší vymačkat jako citrón a vyhodit do koše. Tímhle kolečkem jsem si prošel.
Podobně jako mnoho firem nemyslí na budoucnost, ale zajímá je jen jejich krátkodobý aktuální zisk.

Abby

• Závislák
« Odpověď #32 kdy: 08 Července 2026, 11:25:40 »
Ne všichni staří lidé jsou nevychovanci a senilové, jestli sis to Sabraqu vztáhl na sebe, tak to tak vůbec nebylo myšlené, tady jde o někoho jiného. U většiny lidí na internetu, pokud je neznáš osobně, věk vůbec neřešíš, protože ho neznáš. No a pak tu jsou geronti, kteří pohrdají mladými, kteří zdůrazňují, jak mají víc zkušeností, protože jsou starší a ti jsou vlastně jenom k smíchu, nic jiného. U řidičů to je třeba hláška "mám nacouváno víc, než ty naježděno popředu", prostě směšné. A pak tu jsou normální senioři, u kterých nepoznáš, že mají třeba přes 70, protože se vyjadřují jako normální lidé, slušně, nikoho neurážejí, prostě se chovají stejně jako ta normální většina, protože do té normální většiny prostě patří.
Dolehla na mě krize. Piju stará vína, jím plesnivé sýry a jezdím v autě bez střechy.

Veveroid

• Návštěvník
« Odpověď #33 kdy: 08 Července 2026, 13:14:06 »

To záleží na zaměstnavateli. Někteří Tě zkouší vymačkat jako citrón a vyhodit do koše. Tímhle kolečkem jsem si prošel.
Podobně jako mnoho firem nemyslí na budoucnost, ale zajímá je jen jejich krátkodobý aktuální zisk.
Já to myslela spíš vztaženo k té škole, kdy nejen, že musí být nejlepší, ale těch informací, co musí dostat do kebule! Vývoj a poznání jde dopředu, co jsem se učila já, tak se v mnoha ohledech překonalo. Jako perličku, nedávno mi mamka popisovala její první zaměstnání po studiu, pracovala jako obsluha počítače. Bylo jich na tu obsluhu 17 lidí plus technici a programátoři, počítač byl přes celou halu, tahaly se těžké několika kilové pásky. Dneska se ta stejná technologie vejde do hodinek.

sabraq

• Závislák
« Odpověď #34 kdy: 08 Července 2026, 14:06:47 »
Ale ne, já cucák jsem si na sebe nic nevztáhl. Co si myslím, tak že ta technická konverzace tady na Ubuntu je chápaná líp, než ta osobní, nebo ta netechnická. Proto se do žádných filozofií moc nepouštím. Třeba u někoho se dá předpokládat jeho vyloženě nahněvanostní reakce, lidi mu stejně poradí. Co se však dá dělat, když si vybere to nejjednodušší a nakonec se to obrátí proti němu. Takže je nahněvaný ještě víc. Kdyby se ale sám o věku nezmínil, nic by nenasvědčovalo tomu, co se za tím hněvem skrývá:).
Taky jsem nedávno kdesi přehlídl zásadní slůvko, ale podporu bych kvůli tomu neobviňoval.

Veveroid

• Návštěvník
« Odpověď #35 kdy: 08 Července 2026, 14:19:25 »
Jsem ráda, že se válečná sekyra zakopala! Řádil tady vedle nedávno tajfun, nerada bych, aby to negativní dofouklo až sem☺️

sabraq

• Závislák
« Odpověď #36 kdy: 08 Července 2026, 17:13:14 »
Ne ne, tak to už je úplný plný omyl, já stál v úplně jiné frontě a o banány taky nešlo:).

Veveroid

• Návštěvník
« Odpověď #37 kdy: 08 Července 2026, 20:38:58 »
Jsme se do toho nějak zamotali☺️ O legendární frontě na banány jsem už slyšela od vícero lidí a zažila jsem něco podobného. Jednou byla akce kilo za padesát centů a lidi brali obchod útokem, čekalo se u kasy neskutečně dlouho. Nevím, co pak doma s těmi tunami banánů udělali, zavařit ani zamrazit to dost dobře asi nejde, ale hlavně, že byli všichni spokojení.

sabraq

• Závislák
« Odpověď #38 kdy: 08 Července 2026, 21:59:38 »
Hm, třeba měna, třeba zácpa na dálnicích a musí se to prodat. Třeba to byl nějaký sociologický testík a asi je snědli, kdo by je po takovém úsilí nechal shnít.
O frontě na banány slyšel kde kdo, ale nikdo to vyloženě nepotvrdil, asi je to dlouho. Kdo by si taky ověřoval takovou banalitu, jako byla fronta na banány. To už se víc potvrzovali jiný nedostatky, jako fronta na knížky, atd. Každej má asi jiný měřítka.

Veveroid

• Návštěvník
« Odpověď #39 kdy: 09 Července 2026, 02:26:09 »
Asi chybka v logistice zásobování, socio test by mě nenapadl - good point! Minimálně teda pro mě to byl zajímavý vhled do duší sousedů a známých (jsme maloměsto), kdy se ze spořádaných občanů stala hamižná a nenasytná monstra. Fakt se jim to nakonec muselo doma zkazit, brali si toho kvanta. Ale tady je standard vyhazovat jídlo, takže jsme zase u toho konzumu, tentokrát z té temnější strany.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #40 kdy: 09 Července 2026, 09:51:27 »
Jsme se do toho nějak zamotali☺️ O legendární frontě na banány jsem už slyšela od vícero lidí a zažila jsem něco podobného. Jednou byla akce kilo za padesát centů a lidi brali obchod útokem, čekalo se u kasy neskutečně dlouho. Nevím, co pak doma s těmi tunami banánů udělali, zavařit ani zamrazit to dost dobře asi nejde, ale hlavně, že byli všichni spokojení.
Mohli si z toho uhnat kolaps organizmu. Bezesrandy. Příliš mnoho jednoho prvku v těle a nastane nerovnováha.

Frontu na banány si nepamatuji. Za to se mi často stává, že čekám ve frontě v supermarketu, protože je plno na samoobslužných kasách a jede jen třeba jedna s paní pokladní. Šetří se na lidech. Jejich výdělek je postaven na tom, že člověk musí strávit mnohem více času čekáním než by mu bylo milé.

Dnes jsou běžné třeba fronty na Iphony. Lidi dobrovolně čekají x hodin, dní na cosi, aby byli první. Na druhou stranu se jim dá závidět ten jednoduchý svět, který si vystavěli.
« Poslední změna: 09 Července 2026, 09:55:01 od Roman Vacho »

Abby

• Závislák
« Odpověď #41 kdy: 09 Července 2026, 10:32:02 »
Romane, ať si každý kupuje co chce. Jestli se někdo zakempí na 5th Avenue na dva dny, aby si koupil nový iPhone jako první, proč ne. Mám kamaráda, který čekal tři roky v pořadníku na nové Ferrari a když se dočkal, byl šťastný jako blecha. Pravda je, že já si na iPhone klidně počkám pár týdnů po vydání, kdy už je běžně dostupný. Ale neodsuzuji nikoho, kdo ho prostě musí mít první. Spíš je mi líto těch, jejichž život je tak chudý a nudný, že musí řešit jiné lidi.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #42 kdy: 09 Července 2026, 11:04:06 »
Romane, ať si každý kupuje co chce. Jestli se někdo zakempí na 5th Avenue na dva dny, aby si koupil nový iPhone jako první, proč ne. Mám kamaráda, který čekal tři roky v pořadníku na nové Ferrari a když se dočkal, byl šťastný jako blecha. Pravda je, že já si na iPhone klidně počkám pár týdnů po vydání, kdy už je běžně dostupný. Ale neodsuzuji nikoho, kdo ho prostě musí mít první. Spíš je mi líto těch, jejichž život je tak chudý a nudný, že musí řešit jiné lidi.
To si ale dosazuješ něco, co jsem neřekl. Neodsuzuji tyto lidi. Jen vyvažuji to, že někdo někde hlásá jak byla doba minulá zlá třeba s těmi frontami na banány. A dneska jsou fronty nejen na banány. To je celé.

Veveroid

• Návštěvník
« Odpověď #43 kdy: 09 Července 2026, 11:30:46 »
Já věděla, že tu někdo zmíní frontu na Iphony, fakt že jo! Romi, nemám sice tak bohaté známé jak Abby, ale mám kámošku, která je marnivá a dokáže klidně půl roku šetřit a místo aby jela dovču, tak si koupí kabelku za dva tisíce éček. Proč ne, dělá ji to radost, nikde se tím nechlubí, nepovyšuje se a nikomu to neubližuje ☺️ Já bych si za tu sumu uměla představit udělat si radost úplně jinak (vem si, kolik by za to bylo třeba těch banánů 😉), ale je fajn, že lidi nejsou jak přes kopírák, každého z nás pohání nejrůznější motivace a svět tím pádem není jen nudné a šedé místo.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #44 kdy: 10 Července 2026, 11:19:18 »
Já věděla, že tu někdo zmíní frontu na Iphony, fakt že jo! Romi, nemám sice tak bohaté známé jak Abby, ale mám kámošku, která je marnivá a dokáže klidně půl roku šetřit a místo aby jela dovču, tak si koupí kabelku za dva tisíce éček. Proč ne, dělá ji to radost, nikde se tím nechlubí, nepovyšuje se a nikomu to neubližuje ☺️ Já bych si za tu sumu uměla představit udělat si radost úplně jinak (vem si, kolik by za to bylo třeba těch banánů 😉), ale je fajn, že lidi nejsou jak přes kopírák, každého z nás pohání nejrůznější motivace a svět tím pádem není jen nudné a šedé místo.
S tímhle se nedá z mé strany nic víc než nesouhlasit. Teda souhlasit samozřejmě! Jsem dneska poněkud nevyspaný. Včerejší den byl náročný.
Zvláštní. Předevčírem mi ukazovala novou skromnou kabelku kamarádka. Bych ani nepoznal, pokud by tam nesvítilo třeba logo Luis Vitton (dokladem jak se vyznám a hledím na značky je i to, že to nedokáži napsat správně-Louis Vuitton), cenu kabelky a soudím jen obal.
Kdysi dávno mě ale moc překvapilo, co všechno si jistá slečna nesla v kabelce. Doslova nám to zachránilo život.

Veveroid

• Návštěvník
« Odpověď #45 kdy: 10 Července 2026, 13:48:40 »
To už musí být nějaká epidemie, či co. Včerejšek jsem taky měla obzvláště hektický a noc byla ještě daleko horší! Snad se dnes karty obrátí a bude líp ☺️
Znáš tu kabelku, co měla Hermiona z Harryho Pottera? Něco takovýho vlastním i já. Kolikrát si ze mě okolí dělá srandu, že jednou z tama začnu vytahovat živé slony. Jak to vlastně děláte vy chlapi, to nosíte všechno po kapsách? (Anebo to strčíte svojí holce do kabelky, má tam přece dost místa 😉)

sabraq

• Závislák
« Odpověď #46 kdy: 10 Července 2026, 16:34:57 »
To už musí být nějaká epidemie, či co. Včerejšek jsem taky měla obzvláště hektický a noc byla ještě daleko horší! Snad se dnes karty obrátí a bude líp ☺️
Znáš tu kabelku, co měla Hermiona z Harryho Pottera? Něco takovýho vlastním i já. Kolikrát si ze mě okolí dělá srandu, že jednou z tama začnu vytahovat živé slony. Jak to vlastně děláte vy chlapi, to nosíte všechno po kapsách? (Anebo to strčíte svojí holce do kabelky, má tam přece dost místa 😉)
Ne, někdo nosí i krosnu, jinak by ty věci musel třeba přes město poponášet od výklenku k výklenku. Což je trochu nepraktické, no uznej a jak by to vypadalo :).

Veveroid

• Návštěvník
« Odpověď #47 kdy: 10 Července 2026, 17:03:20 »
Na druhou stranu, co takovej chlap potřebuje k životu, toho není zase tak moc - telefon, peněženku, žvýkačky a klíče (plus ti zkušenější ještě možná jednu malou krabičku navíc). No, holky to mají daleko horší, taháme s sebou celou lékárnu s drogerií, jídlo a pití minimálně pro pět lidí, deštník, pepřák a spoustu dalších nezbytností ☺️ Takže krosnu bych si měla pořídit já, ale ještě jsem žádnou v růžové barvě neobjevila, tak třeba někdy.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #48 kdy: 10 Července 2026, 18:34:47 »
Dnem samozřejmě bylo myšleno den, který má 24hodin. Tedy i noc byla perná i peprná.
Ačkoliv jsem na popud dětí nedávno viděl celou sérii Harryho Pottera, kabelka Hermiony mi neutkvěla v paměti. Hm. Vkusná to kabelka.
Po kapsách. Nebo v pánské kabelce, co jsem dostal, samozřejmě od holky. Já s tím nemám problém jako někteří pánové, co o sobě pochybují co jsou.
Nemám problém ani s tím podržet slečně kabelku například v nákupním centru.
Zbytek nosím ve sportovním batohu. Na kufříky mě nehraje. Toho jsem se natahal dost ještě na škole.
To by ses divila co vše mám v batohu, i když jsem muž. KáPéZetku a další první pomoc, léky, pláštěnky, věci co má každý správný muž mít až na ty dvě. Třeba žvýkačky nenosím. Ale kdybych ji nutně potřeboval, setřu si nějakou z chodníku.
Nedávno jsem byl dámami požádán, ať s něčím vypomohu. No jediný chlap v okolí, tak jsem pomohl a problém v cuku letu vyřešil. Potom jsem dostal dotaz, jak jsem to provedl. I řekl jsem to a zavládlo od dané osoby zděšení. Později jsem zjistil, že u nich ve státě je daná věc zakázaná.
S krosnami chodí k nám do obchodu jeden manželský pár a sluší jim to.
A jak to máte Vy holky? Proč mi některé berou kapesník z kapes a použijí ho? Proč nenosíte svoje kapesníky?

Veveroid

• Návštěvník
« Odpověď #49 kdy: 11 Července 2026, 02:50:10 »
Tak to jsi při sledování opravdu nedával pozor, tam vůbec nešlo o to, že by ta kabelka byla vkusná, ale o tu magii. Páni, netušila jsem, že je v Česku tak drsný a těžký život a lidi jsou nuceni seškrabovat žvejky z chodníku, měl jsi mi říct, ráda ti nějaké přivezu 😉 A třeba mi na oplátku řekneš, s čím tak nezištně pomáháš, jako správný gentleman, dámám v nouzi.
A pokud po tobě holka chce kapesník, pravděpodobně ho nepotřebuje (má vlastní zásobu), jen chce navázat kontakt. Dneska už se asi žádá o Instáč, ale já jsem ještě vyrůstala v době, kdy cigareta/kapesník/dotaz na aktuální čas/whatever znamenal zájem ☺️

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.