Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak jste spokojení s podporou Acer ?  (Přečteno 237 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Jak jste spokojení s podporou Acer ?
« kdy: 01 Července 2026, 18:39:28 »
Dobrý podvečer.

Například koupíte si nový notebook u obchodníka a zabřednete v novince - Secure Boot a teď se v tom plácáte a nevíte jak z toho.
obchodník s tím pochopitelně nechce nic mít a odkazuje vás na podporu Acer.

Pište sem své zkušenosti a adresy podpory v ČR. ( E-mailových adres a telefonů je totiž víc ) Zda vám vyšli vstříc a zdali s vámi komunikovali v češtině.

Děkuju za vaše poznatky.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re:Jak jste spokojení s podporou Acer ?
« Odpověď #1 kdy: 02 Července 2026, 14:04:16 »
Co na to říci. Jednou jsem tam byl osobně a ten mladý pán co jsem s ním jednal, mi tvrdil, že to co dělám 30 let, nelze dělat, není to možné atd. Nemluvil pořádně česky, vlastně mi není jasné jakou řečí vlastně mluvil, protože slovensky zvládám poslouchat, ale třeba byl dále z východu, ale tehdy jsem to tipoval spíše na jihovýchod,  a byl naprosto nekompenentní, vůbec počítačům nerozuměl, což jsem si ověřil dalšími dotazy. Ale to už je drahně let. Snad se to zlepšilo. Věřím, že to byla nahodilá příhoda. ;-)
Proč se ptáš? Vždyť to zatím úspěšně řešíš. :-)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 02 Července 2026, 16:11:18 »
Pro: Roman Vacho.  Jen mě udivuje že to téma je tu už 24 hodin, přečetlo si ho spousta lidí a ozval se jediný odvážlivec. Jako by se všichni báli zveřejnit svoje zkušenosti. Asi to bude tím že zkušenosti nejsou nejlepší, a vlastníci stroje Acer si je nechtějí úplně znepřátelit.

Můj dojem je, že podpora firmy Acer není příliš vstřícná člověku. Aby s váma vůbec nějak komunikovali musíte si na jejich stránkách zřídit účet, čili se u nich registrovat, potom přihlásit a stále vyplňovat nějaké kolonky které lze jen těžko " napasovat" na váš problém. Patrně robot který vás chce odradit aby jste neotravovali s vašimy dotazy. Patrně, vydrží jen ti nejtrpělivější.
« Poslední změna: 02 Července 2026, 16:18:18 od Dr Fuss »

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #3 kdy: 02 Července 2026, 21:29:37 »
Pro: Roman Vacho.  Jen mě udivuje že to téma je tu už 24 hodin, přečetlo si ho spousta lidí a ozval se jediný odvážlivec. Jako by se všichni báli zveřejnit svoje zkušenosti. Asi to bude tím že zkušenosti nejsou nejlepší, a vlastníci stroje Acer si je nechtějí úplně znepřátelit.

Můj dojem je, že podpora firmy Acer není příliš vstřícná člověku. Aby s váma vůbec nějak komunikovali musíte si na jejich stránkách zřídit účet, čili se u nich registrovat, potom přihlásit a stále vyplňovat nějaké kolonky které lze jen těžko " napasovat" na váš problém. Patrně robot který vás chce odradit aby jste neotravovali s vašimy dotazy. Patrně, vydrží jen ti nejtrpělivější.
Tady ty "velkobratrovský" témata mě úplně neoslovují, ale narazil jsem na pár starších diskuzí (řekněme během několika měsíců) a když se to shrne, tak vyloženě nejhorší notebook s nejhorší podporou byla určitá značka, ale o Acer nešlo.

Za další - kdybych si založil podobné téma, asi bych nečekal obrovskou účast přes noc, možná bych ho vyvěsil na jiný, podobně tématický a zatím stále nezaujatý, ale stále navštěvovaný, český server.

No a za poslední - podobné otázky směrované vyloženě na 'Nitro' se objevili spíš na zahraničních serverech, než na tuzemských. Z toho by se taky dalo něco vyvodit.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 03 Července 2026, 00:24:03 »
Pro: sabraq.  Před 7 lety jsem si koupil Windows 10 za 2 450 kč. Byla to darda ale zase jsem si říkal, že takhle legální Windows
budou mít podporu. Těžce jsem se zklamal. Asi 5x jsem to zkoušel. Nikdy žádná odezva !
« Poslední změna: 06 Července 2026, 03:14:39 od Dr Fuss »

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #5 kdy: 03 Července 2026, 06:32:06 »
Pro: sabraq.  Před 7 lety jsem si koupil Windows 10 za 2 450 kč. Byla to darda ale zase jsen si říkal, že takhle legální Windows
budou mít podporu. Těžce jsem se zklamal. Asi 5x jsem to zkoušel. Nikdy žádná odezva !
No ale v čem? Pokud někdo potřebuje třeba někoho s administrátoskou znalostí, tohle asi nedělají lidi v triku Microsoftu. Setkal jsem se s tím, když někdo neví, od koho má mít garantovanou záruku na určitou věc, nebo službu a požaduje ji mylně. A není to nic příjemnýho, ani motivujícího.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

regine

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 03 Července 2026, 10:44:18 »
K Microsoft (a asi obecně). IT servisní firma si platila podporu MS-Česko a nemohu si stěžovat. Dobrá odbornost, rychlá pomoc a dokonce využívali vzdálený přístup k počítačům. Na druhou stranu HP (pro servery) - založil se požadavek ID, a čekat a čekat, mají nějaký celosvětový pořadník, přidělí důležitost (ČR je malá zemička  :o, ano i to patří ke kritériu). Zatím dobré zkušenost s Hyundi (proto rodina kupuje telky Hyundai), Honeywell, LG.
Jen se divím, když na různých diskuzích dávají dotazy a nevyužívají prvotně Help-desk (podporu), zejména u značkových firem. :-\
« Poslední změna: 04 Července 2026, 11:38:09 od regine »
Ubuntu 16.04 LTS 32bit, 22.04 LTS, 24.04 LTS

Abby

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 04 Července 2026, 16:50:13 »
Secure Boot není žádná novinka, je s námi už asi 15 let a ani Linux s ním už spoustu let nemá problém. Jinak se servisem Acer mám vcelku dobrou zkušenost, s Asusem to bylo horší.
Dolehla na mě krize. Piju stará vína, jím plesnivé sýry a jezdím v autě bez střechy.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.