Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Neželané ukončenie programov  (Přečteno 1847 krát)

pajkl

• Host
Neželané ukončenie programov
« kdy: 07 Dubna 2007, 08:23:05 »
Dobrý deň. Mám ubuntu 6.10 a používam beryl manager. Všetko je ok, až na jednu vec. Kedže mám dial-up tak mi trvá istý čas kým si niečo stiahnem. A tu nastáva môj problém. Ak totiž "nič" nerobím, t.j. len sťahujem, poprípade mám pustenú hudbu alebo film tak po pár minútach (cca10) mi obrazovka zostane čierna a po ďalších približne 20-30 min. mi  ukonči všetky programy. Napr. dám sťahovať 30MB čo v mojom prípade znamená dve hodiny, vrátim sa k pc o hodinu a vyzerá to ako po reštarte - všetky aplikácie sú zavreté, net odpojený..Viete mi, prosím, poradiť kde môže byť problém? Ďakujem.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #1 kdy: 07 Dubna 2007, 09:03:04 »
Aky program pouzivas na stahovanie? Pozeral si napr. do system-predvolby-sprava napajania ci sa pc nepokusa po urcitej dobe uspat ale konci to restartom? pripadne nefunkcny setric obrazovky konciaci restartom. Dal si malo informacii, napr. aku mas zostavu.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 07 Dubna 2007, 09:17:51 »
Koukněte do Systém → Volby → Správa napájení - je možné, že máte nastavené uspávání.

PS: Přesunu to do vhodnějšího tématu.

pajkl

• Host
« Odpověď #3 kdy: 07 Dubna 2007, 09:23:06 »
OK, mám athlon 2400, 1GB RAM, Ati Radeon 9550. Na sťahovanie používam DownThemAll, ale spraví mi to aj ked sťahujem nový soft cez synaptic. V power management som nastavil sleep na never. A či sa gnome screensaver môže končiť reštartom tak to neviem, v nastaveniach som to nenašiel. Je tam niečo ako Lock screen when sreensaver is active, ale neviem na čo presne to môže slúžiť.

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 12 Dubna 2007, 16:31:52 »
na co sluzi "lock screen" najlepsie zistite, ked pri vypinani pocitaca date namiesto vypnut uzavriet obrazovku.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.