Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Gaim ztrácí zprávy [vyřešeno]  (Přečteno 4475 krát)

froggy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
Gaim ztrácí zprávy [vyřešeno]
« kdy: 07 Duben 2007, 10:15:17 »
Začal jsem používat jako icq klienta Gaim. Ovšem narazil jsem na dost závažný problém, který se u mně vyskytuje napříč všemi verzemi: Při příjmu zprávy od některých verzí originál icq dostanu místo zpravy jen hlášku:
(Při přijímání této zprávy došlo k chybě. Kamarád, se kterým mluvíte, má pravděpodobně klienta s chybami.).

V čem by mohl být problém? Procházel jsem různé diskuze, ale nic mi nepomohlo. Děje se tak jen na protokolu icq, třeba Jabber jede dobře. A nevyskytuje se to při komunikaci s Mirandou ani třeba Kopete. Přišel jsem zatím jen na to, že bude někde problém s češtinou, protože věco psané "cesky" jedou v pohodě. Pro úplnost: kódovou stránku mám nastavenu na UTF-8.

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Gaim ztrácí zprávy [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 07 Duben 2007, 10:51:06 »
skús kódovanie "cp1250" alebo "cp 1250"
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

froggy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
Gaim ztrácí zprávy [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 07 Duben 2007, 11:13:13 »
CP1250 na ICQ zkouším s verzí 2.0.0beta5, zatím se nic neztratilo, ale co si pamatuju, tak dříve tahle kódová stránka nejela s některými jinými klienty (Miranda, Kopete). Tak uvidíme... :)

Kdyby tak všichni používali Jabber...

MicHo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • http://www.tm-league.wz.cz/TML2/
Gaim ztrácí zprávy [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 07 Duben 2007, 11:32:42 »
Ja som mal podobny problem, pouzil som kodovanie "windows-1250" a vsetko ide v pohode (zatial :) )
Ubuntu 6.10, Gnome 2.16.1, Beryl 0.3.0...
Ak chcete vedieť, ako sa dá zo dňa na deň prejsť z XP na Linux, tak si pokecáme
 HOWTOs C++ Bash

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Gaim ztrácí zprávy [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 09 Duben 2007, 09:19:37 »
cp1250 mi fungovalo pod Gaim 1.5.0, Gaim 2.0.0Beta3, Beta5 aj Beta6. Ale sám sa čudujem, prečo niekomu funguje aj "cp 1250" alebo "windows-1250" a niekomu nie (napríklad mne)
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • *
  • Příspěvků: 9307
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Gaim ztrácí zprávy [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 09 Duben 2007, 09:21:55 »
Citace: olbrait
cp1250 mi fungovalo pod Gaim 1.5.0, Gaim 2.0.0Beta3, Beta5 aj Beta6. Ale sám sa čudujem, prečo niekomu funguje aj "cp 1250" alebo "windows-1250" a niekomu nie (napríklad mne)
Je to zvláštní, mě třeba cp1250 nefungovalo vůbec a musel jsem mít iso-8859-1, ale teď jsem zprovoznil přes jabber icq transport a bez problémů.

kerberosk

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 91
  • Život je otázkou priorit.
    • Zobrazit profil
    • YAK studio : překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy
Re: Gaim ztrácí zprávy [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 22 Prosinec 2007, 13:12:47 »
můj problém s icq protokolem ... používám Feisty s Gaim a zkušebně i Gibbona s Pidginem, jsem on-line, ale přátelé mne vidí jako off, nepřichází mi zprávy a ani se neodesílají, nepomáhá restartovat spojení ... tak se něco řeší a každý z nás má od všeho půl, a to ještě půlky různé ... mohlo by to být tím kódování? podporou icq? nějaká aktualizace? dříve se mi to nestávalo ...
nb acer aspire 5103NWLMi, amd Turion 64 x2 (1.6 GHz, 1MB L2 cache), ati radeon X1300
openSUSE 11.3 Gnome
http://yakstudio.blogspot.com => překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy http://jendanet.blogspot.com => osobní blog