Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: gnome - zarovnani ikon na plose  (Přečteno 2713 krát)

wdolek

• Návštěvník
gnome - zarovnani ikon na plose
« kdy: 08 Dubna 2007, 19:41:18 »
nejak se nemohu dopatrat toho, jak (jestli vubec) lze vyresit ikonkove patalie.. co mi tak trosku vytaci je to, ze pokud ikonkam zapnu automaticke zarovnavani na nejakou mrizku, tak ikonky se zarovnavaji pouze svisle - horizontalne si je muzu stale davat jak chci.. a dale pak ze ta mrizka je nejaka naprosto posasena - bud sou ikonky velmi blizko u sebe, ze se prekrivaji navzajem svym popiskem a nebo jsou zase tak daleko ze to akorat vytvori takovej grafickej kekel.. uz nevim co s tim, hledal sem hledal ale nic nenasel...

co me pak jeste prekvapilo bylo treba vyneseni ikony firefoxu na plochu - ikona ff byla asi 3x vetsi nez ostatni ikonky ;) moc hezke :(

tak predem diky za odpoved
wdol

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #1 kdy: 08 Dubna 2007, 20:04:07 »
Z mriezkou ti neporadim ale pre zmenu velkosti klikni na nu pravym a daj roztiahnut.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

wdolek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Dubna 2007, 20:07:25 »
tibor: jo velikost ikonky sem vykoumal.. :s no ta mrizka me trapi vic

EDUMach

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Dubna 2007, 10:34:43 »
Ono to bude mít souvislost s filozofií Gnome. Není zvykem, jako ve Windows, mít na ploše desítky ikon aplikací, složek, dokumentů, zástupců a jiné havěti. Pár základních a basta. To si myslím já.

wdolek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Dubna 2007, 12:05:39 »
jiri: .. myslim ze to neni pouze filosofie gnome.. je to filosofie -normalniho- uzivatele pc, a je jedno, co pouziva za os.. ja na woknech mam take jen par ikon (pc, kos, nejakej browser) -- nepouzivam quicklaunch bar, protoze :D se mi pak nic nevejde do listy.. :s .. vic list nechci.. a prepinani ploch se take sice fain, ale z nejakeho duvodu mi nektere aplikace visej v liste na vsech plochach :(

ale prave i tech par ikon na plose, ktere sou bud blizko u sebe nebo daleko me proste stve :D..
mam to tedy brat tak, ze to nastavit nejde? :D a.. ktereho developera bych s tim mohl otravovat, aby tam takovou moznost pridal ? ;) to neni zase tak nezanedbatelna featura .D .. (pokud teda nekdo nepouziva jen textovej rezim :D)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #5 kdy: 09 Dubna 2007, 12:24:32 »
Já teda mám Dappera a ikonky se mi alignujou i horizontálně...

Jak nastavit rozmezí...
pravý klik -> nastavit Keep Aligned jako NEzaškrtnuté
vzít 2 ikonky a dát je tak blízko sebe, jak chcete
zaškrtnout Keep Align a skládat k těm dvěma další a další...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

wdolek

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Dubna 2007, 16:32:27 »
jakub: mno tak to mi nepomohlo :P po zapnuti zarovnani se ikonky vratili na tu svoji posahanou mrizku :P ja to vzdavam :D holt krok zpet.. na Win98 se mi ikonky take nezarovnavali ;)

.. i kdyz na W98 sem si mohl stahnout aspon program, kterej je zarovnaval - a to do smysluplne mrizky.. eeek

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #7 kdy: 09 Dubna 2007, 16:56:32 »
Já osobně nemám ikony vůbec, stačí mi panel a klávesové zkratky...
a na vyrovnaných ikonách imho OS nestojí ;)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

wdolek

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Dubna 2007, 17:10:21 »
jakub :) ano, nestoji na tom OS, ale stoji na tom jista pohodlnost uzivatele :D a ja sem tak proste zvyklej.. nemam na plose ani ve woknech snusku ikon, jako dost casto vydavam a vysmivam se sam takovejm lidem.. no panely nepouzivam (viz vyse) :D .. zvyk je zelezna kosile no :((

ale diky :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.