Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Klonování obrazovky  (Přečteno 3083 krát)

Ditrue

• Host
Klonování obrazovky
« kdy: 07 Dubna 2007, 17:06:35 »
Prosím o pomoc.
Mám kabelem propojený počítač s televizí (scart) a naklonovanou obrazovku kvůli sledování filmů. Nevím ale, kde nastavit, která obrazovka má být ta pravá a která klon. (Na klonu se nepřehrává film - je tam jen černo).

Ditrue

• Host
Klonování obrazovky
« Odpověď #1 kdy: 11 Dubna 2007, 10:12:00 »
Nikdo neví?

luisah

• Závislák
Klonování obrazovky
« Odpověď #2 kdy: 11 Dubna 2007, 11:06:18 »
Ditrue, asi to nebude co chceš vědět. Já jsem s tím měl taky velký problém. Jelikož jsem ze začátku všechno docela poďál, tak jsem musel znovu instalovat Ubuntu. Instaloval jsem tak, že jsem nechal připojenou TV k PC. Nyní pokud mám připojený kabel při spuštění PC, nemám problém. Stačí přepnout na ovladači z TV na AV a je to. Vše co vidím na monitoru je i na TV.

Dvě věci co jsem řešil byly:
1) vysoké rozlišení monitoru. Když se dívám na TV musím snížit rozlišení na 1024x768 pak je to perfekt.
2) Při připojeném kabelu k TV a spouštění PC nesmí být spuštěná TV - nevím proč - ale dělá to solidní bordel. Když už je naběhnutý Ubuntu, pak už TV pustit mohu.

Nepředpokládám, že bys chtěl znovu instalovat Ubuntu - v nejhorším případě je to jedna z variant.
Někde na fóru se tyhle věci už taky řešily, já jsou to podle nich zkoušel až jsem tedy dozkoušel a udělal jsem to jak je popsáno výše.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Klonování obrazovky
« Odpověď #3 kdy: 11 Dubna 2007, 14:00:25 »
Pravdepodobne mate nejakou starsi kartu nVidia, ktera neumi overlay na sekundarnim displayi. Zmente typ vystupu v prehravaci.

Ditrue

• Host
Klonování obrazovky
« Odpověď #4 kdy: 11 Dubna 2007, 14:54:41 »
Ne. Mám ATI Radeon X550. V Totemu je u výběru TV-out zaškrnuto žádný a ostatní možnosti zvolit nejdou.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.