Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: OpenTTD  (Přečteno 5040 krát)

maer

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 170
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« kdy: 20 Listopad 2006, 12:21:05 »
Zdravim muze mi nekdo poradit jak spravne nainstalovat OpenTTD kdyz si stahnou na domovske strance instalaci s koncovnou *.deb tak mi nabehne instalace vsechno ale pri instalaci samotne mi to nejde nechapu proc pak kdyz chci otevrit synaptit tak mi to da hlasku aby proved tuto operaci
Kód: [Vybrat]
dpkg --configure -anechapu co mam spatne stejnak mi ta hra nejde kdyz ji spustim v terminalu tak mi to napise
Kód: [Vybrat]
maer@UBUNTU:~$ openttd
Your sample.cat file is corrupted or missing!
Error: Cannot open file '/usr/share/games/openttd/data/sample.cat'
openttd: openttd.c:76: error: Assertion `0' failed.
Aborted (core dumped)
Poradte
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

Milhouse

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5703
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopad 2006, 13:37:00 »
Evidentne zbyli nekde nejake nzkonfigurovane baliky. Pro napravu pouzijte
Citace
sudo dpkg --configure -a
az pak nainstalujte ten balicek.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

maer

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 170
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #2 kdy: 20 Listopad 2006, 13:44:50 »
asi jsem se spatnr vyjadril ten prikaz jsem proved abych mohl pracovat se synaptikem ale stejnak to nepomohlo a hlasi to tu chybu jak psal psal vise pri spusteni
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #3 kdy: 20 Listopad 2006, 14:19:05 »
Nie som si teraz uplne isty, ale OpenTTD potreboval jeden subor z originalneho tycoona. nebude to on?
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

maer

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 170
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #4 kdy: 20 Listopad 2006, 15:32:04 »
No tak takovou informaci nemam a ani jsem to nikde necet ... jestli vis co tak napis ja si ho u sezenu :-) ale v ty hlasce je ze nemuze nacist soubor sample.cat
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #5 kdy: 20 Listopad 2006, 16:02:00 »
a mas ho tam?
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

maer

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 170
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #6 kdy: 20 Listopad 2006, 16:53:48 »
no ja jsem nekoukal a ani se ted kouknout nemuzu..... ale asi ne :rolleyes:
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

maer

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 170
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #7 kdy: 20 Listopad 2006, 18:50:35 »
ten soubor tam nemam .... a kdyz jsem nainstaloval Wokeni verzi tak tam ten soubor taky nebyl .... :( A kdyz jsem googloval tak jsem nenasel nekde poradnej navod jak ten soubor sehnat ....
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

Dent

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #8 kdy: 20 Listopad 2006, 20:00:31 »
Problém je popsán v readme ;) Jedná se o soubory s grafikou, které nejsou free a tudíž v tom balíčku nemohou být. Jsou tam konkrétně vypsány všechny soubory, které je potřeba před instalací nakopírovat do adresáře, kam se hra bude instalovat. Při instalaci se ověří jejich přítomnost a pokud jsou nalezeny, pokračuje se dál. Transport Tycoon se řadí mezi abondonware a lze jej tedy legálně (myslím) stáhnout na většině serverů s touto tématikou ( např 486games.net; bestoldgames.net).

nikola

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 944
    • Zobrazit profil
    • http://home.tiscali.cz/nikola
OpenTTD
« Odpověď #9 kdy: 20 Listopad 2006, 20:06:30 »
Ten návod je k dispozici na všech stránkách s OpenTTD. Při instalaci deb balíku jsi i musel potvrdit, že tam nejsou z licenčních důvodů soubory z originální hry, které si musíš do adresáře /usr/share/games/openttd/data z originálu nakopírovat. A když budeš skutečně googlit, tak stáhneš i oněch 5 souborů.

maer

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 170
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #10 kdy: 20 Listopad 2006, 20:34:16 »
mam to vyresene dekuju moc sice si ted pripadam jako GIGA LAMA ale to je jedno
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

SKOČDOPOLE Tomáš

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 114
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #11 kdy: 16 Duben 2007, 17:59:21 »
Ahoj,
ttd mam nainstalovane a vse funguje, jenom se spravne nezobrazuje diakritika, nevite nekdo pls jak na ni?
Ubuntu 7.04
HP nx9420

nikola

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 944
    • Zobrazit profil
    • http://home.tiscali.cz/nikola
OpenTTD
« Odpověď #12 kdy: 17 Duben 2007, 06:32:59 »
Problém verze 5 :( . Stačí nastavit v souboru /home/"uživatel"/.openttd/openttd.cfg fonty :
Kód: [Vybrat]
[misc]
display_opt = SHOW_TOWN_NAMES|SHOW_STATION_NAMES|SHOW_SIGNS|FULL_ANIMATION|FULL_
news_display_opt = 2863311530
news_ticker_sound = true
fullscreen = true
language = czech.lng
resolution = 800,600
screenshot_format =
savegame_format =
rightclick_emulate = false
small_font = Arial
medium_font = Arial
large_font = Arial
small_size = 6
medium_size = 10
large_size = 16
Příklad je s fontem Arial (musíš doinstalovat msttcorefonts, není standardně v distribuci). Mělo by to fungovat s libovolným písmem nainstalovaným v systému, bohužel mi to nechodí s fonty, které nemají jednoslovný název.

SKOČDOPOLE Tomáš

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 114
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #13 kdy: 12 Květen 2007, 13:38:17 »
nikola: dekuju pomohlo to.

Jeste resim problem s novinami. Nevim, zda to tak ma byt, ale me prijde, ze oproti Win verzi se ty noviny zobrazuji moc male na vysku. Ten obrazek pod nadpisem je jenom takova mala nudle, ze z toho nic neni videt :(
Ubuntu 7.04
HP nx9420

Smix

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #14 kdy: 12 Květen 2007, 15:49:21 »
Jinak se téměř totéž řeší tady
http://forum.tycoonez.com/viewtopic.php?t=1577
Diakritika se dá vyřešit pomocí instalace unicode fontu ... Vše je v již zmíněném tématu
Main (NB1) : Fujitsu-Siemens 1536 NB Intel CoreDuo 2x1.6 Ghz, ATI Mobility Radeon x1400 256 MB, 1024 MB RAM, 120 GB S-ATA (8.04)
Desktop : Intel Celeron 2,6GHz, ATI Radeon 9600 Sapphire Special FireBlade Edition, 512 MB RAM, 200 GB S-ATA (8:04)
NB2 : Fujitsu-Siemens 2040 NB Intel Pentium M 1.6 GHz, Intel integrated GC, 512 MB RAM, 60 GB (7.10)

SKOČDOPOLE Tomáš

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 114
    • Zobrazit profil
OpenTTD
« Odpověď #15 kdy: 12 Květen 2007, 20:28:04 »
Tak diakritika se povedla, ovsem to jak opravit velikost novin jsem tam nenasel
Ubuntu 7.04
HP nx9420