Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po upgrade na FF nefunguje nahravani ani mixovani zvuku  (Přečteno 1478 krát)

mirak

• Aktivní člen
  • *
Po upgrade na FF nefunguje nahravani ani mixovani zvuku
« kdy: 25 Dubna 2007, 21:28:44 »
Po upgrade z EE 6.10 na FF 7.04 jsem zaznamenal nekolik problemu se zvukem:

1) Nefunguje zvuk pri prihlaseni, odhlaseni a dalsich udalostech prestoze jsou nastaveny, pri zkusebnim preherani v nastaveni zvuku rovnez bez odezvy.
2) Nelze nahravat z mikrofonu ani jineho vstupu, tudiz nelze pouzivat mikrofon atp. V programech umoznujicich nahravani (Zaznamnik zvuku, Audacity) neni ve vyberu vstupu neni zadne zarizeni.
3) Neni mozne pracovat soucasne s vice programy, ktere  pouzivaji zvukovou kartu. Nektre programy zvukove soubory vubec neprehraji (napr. XMMS) a hlasi problem s nastavenim zvukove karty.

V nastaveni zvuku (System - Volby) mam v zalozce Zarizeni u vsech polozek vyjma Zaznam zvuku zvoleno Automaticky detekovat a "pipaci" test funguje. U Zaznamu zvuku mam nastaveno ALSA, ale pri testu se mi objevi hlaska
Kód: [Vybrat]
gconfaudiosrc ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink profile=chat: Nemohu otevřít zdroj pro zápis.Po upgrade rovnez doslo k prohozeni poradi zvukovych karet, pred upgradem byla prvni ta, co je v PCI slotu, po upgrade integrovana. Toto jsem jiz vyresil upravou souboru /etc/modprobe.d/alsa-base
Kód: [Vybrat]
# zmena poradi zvukovych karet
options snd-emu10k1 index=0
options snd-via82xx index=1
Nicmene pri spusteni Live CD FF 7.04 funguje vse spravne, i poradi zvukovych karet je jeako pred upgradem. Jde to nejak vyresit bez nove instalace? Nechce se mi vse znovu instalovat :/, jen pri upgrade mi to tahalo 2 GB ;)
Omnia sponte fluant, absit violentia rebus.
Maple  ;)

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 27 Dubna 2007, 06:40:31 »
Já tento problém vyřešil nechtěně a jednoduše čistou instalací FF... Pakliže máte /home na jiném disku, dobře pro vás...;-)
Have you tried turning it off and on again?

mirak

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2007, 07:38:12 »
Ciste instalaci jsem se chtel prave vyhnonout, pujde-li to :), nicmene, zda se, ze na ni preci jen dojde. /home mam samozrejme na samostatnem oddile, takze s tim problem nebude :D
Omnia sponte fluant, absit violentia rebus.
Maple  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.