Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Předbíhání zvuku u .flv v MPlayeru  (Přečteno 2802 krát)

Adam Trhoň

• Návštěvník
Předbíhání zvuku u .flv v MPlayeru
« kdy: 29 Dubna 2007, 09:34:03 »
Dobrý den. Nainstaloval jsem si FF, ale pořád mám nějaké problémy se zvukem. Mám dvě zvukovky, (integrovanou a Sound Blaster Live) a systém jakoby se nemohl rozhodnout, kterou použít - někdy šla ta, někdy ta. Editace /etc/modprobe.d/alsa-base mi moc nepomohla, protože tam SB není (nebo ho nepoznám, postupoval jsem podle http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=8172).
Nakonec jsem si zvuk nastavil pro každý program zvlášť. V xmms jsem postupoval víceméně metodou pokus-omyl. Pak jsem šel na MPlayer. Tam jsem nastavil to samé co v xmms (musel jsem v konfiguračním souboru, v nastaveních to nebylo - ao_driver = "alsa:device=hw=2.0"), a vyskytl se problém. Když si pustím nějaké video z youtube, Tak se mi zvuk předbíhá asi o 0.5 vteřiny. Dělá mi to jenom MPlayer a jenom u .flv (když si to pustím v něčem jiném nebo když v MPlaeru pustím něco jiného, je to vpoho.) Nevíte prosím, co bych s tím mohl dělat?

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 29 Dubna 2007, 11:09:52 »
To se tu zrovna včera řešilo...
Zkuste se kouknout
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Adam Trhoň

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Dubna 2007, 12:34:55 »
Tak problém s detekcí už jsem vyřešil. V /etc/modprobe.d/alsa-base mi v tom pořadí má zvukovka chyběla, stačilo ji přidat. Pořád ale přetrvává problém s MPlayerem. Nepřehrává to zrychleně, jak je psané v tom příspěvku ze včera, ale je to jen posunuté. Vím, že by se to dalo nastavit v možnostech, ale to je jen pro aktuální video. Kdybych to přidal do ~/.mplayer/config, tak bych si zvuk posunul u všech videí, ale to nechci, protože posunuté mám jen videa z youtube. Na http://www.mplayerhq.hu/DOCS/man/cs/mplayer.1.html jsem četl, že je možné si spouštět film např. hello.avi s nějakými možnostmi tak, že vytvoříme soubor ~/.mplayer/hello.avi.conf. Nedalo by se toto nějak zobecnit, aby to fungovalo pro všechny soubory s příponou .flv? Zkoušel jsem *.flv.conf, ale to nefunguje...

pawel

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 04 Června 2007, 19:09:27 »
Dobrý den, mám s videama z youtube *.flv presne samý problém, vyřešil to prosím nějak někdo?

KloBass

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Června 2007, 00:43:54 »
musim se pripojit k tomuto problemu :-/ a predbihani zvuku se u me nevyskytuje je u *.flv ale i u *.wmv :-(

KloBass

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 12 Června 2007, 12:53:00 »
ad muj neuspesny pokus se suspendem2 po reinstalu ubuntu odstraneni gstremeru totemu a podobnych veci (mam pouze mplayer a w32codecs) jede vse v naprostem poradku

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.