1.) Pod XGL hlásí příkaz BERYL něco jako nenalezen (snad neexistující příkaz). Neměl jsem trpělivost na to, text zkopírovat.... Když nebylo spuštěno akcelerované prostředí, bylo CPU pod XGL pořád na 100%. Příkaz BERYL-MANAGER nevyhlásil žádnou zvláštní chybu a spustil se (GTK Accessibility Module initialized)...
Pod Gnome sezením je to zajímavější. Příkaz BERYL vyhodil toto:
nismo@nismo-desktop:~$ beryl
* Beryl system compatiblity check *
Detected xserver : AIGLX
Checking Display :0.0 ...
Checking for XComposite extension : failed
No composite extension
beryl: No composite extension
nismo@nismo-desktop:~$
Příkaz Beryl-manager vyhodil to samé, jako pod XGL a spustil se.
Vyvodil jsem z toho, že se mi nenainstalovaly ovladače fglrx, a tudíž bych měl odinstalovat Beryl XGL a nainstalovat verzi pro AIGLX... Řekl bych ovšem, že je to blbost... V souboru xorg.conf mám v sekci Device napsaný driver fglrx. Xorg mi upravovalo samo Envy, při instalaci ovladače, takže tam chyba zřejmě není... V tom případě by se naskytla další možnost. Bylo by i z výpisu z terminálu zřetelné, že instalovaná verze Berylu je AIGLX a driver je fglrx. Je možné, že při upgradu si instalátor nainstaloval verzi Berylu, která je pro standartní driver v Ubuntu? Jinak si to tedy vysvětlit nedokážu... Proč potom ale Beryl na standartním driveru nefungoval? Snad se v tom orientujete lépe, než já.
2.) Normální? V Edgy mi to šlo uplně bez problémů
Nefunguje to až teď...
A to ještě se obraz plochy při posouvání okna seká...