sudo chown -cR leos:leos /home/leos/ntfs/
PS: leos:leos ja a moje skupina prosím:-) zkusil jsem jen leos bez skupiny. Puvodne byl disk mountnutý jinde, myslím /media/ntfs, tak jsem zkusil ho dát ke mě, jestli to půjde a nešlo:-( Porád stejné. Taky jsem hledal jak ho mountnout jako uživatel, třeba by pak byl můj, množná:-), ale od včerejška hledám postup jak povolit montování pro uživatele a zatím marně:-( Takže když montuju z gnome z kontextové nabídky, tak se mě to porád ptá na heslo nebo v terminálu dávám sudo, kdyby jste věděl jak učinit konec mému hledání, dejte vědět i tenhle tip. Chtěl bych, aby se dalo připojovat pod uživatelem.
Jinak, jak jsem říkal, že dev/hda2 šel z kontextové nabídky gnome(gksudo nautilus) změnit vlastník na mě, tak to nešlo, sice mě to dovolilo vybrat leos, ale neuložilo se to. Jinak u /home/leos/ntfs/ nemůžu ani vybrat, sice se vyberu z roletového menu , ale pak to jen problikne a je tam zase root. Podobně se zachová chown, vypisuje jak mění uživatele u jednotlivých položek, ale pravda to není. Divné.
Díky za pomoc.