zdravim, mam problem s nastavenim beryl! pomozte pls...
v: system->sprava->nesvobodne ovladace
se automaticky doinstalovaly ovladace pro vga (geforce 6600 gt) a nyni je ve stavu pouzivan (akcelerovany ovladac grafickych karet)
doinstaloval jsem jej ze synapticu (beryl; beryl-core; beryl-plugins; beryl-plugins-data; beryl-plugins-dbg; beryl-settings; beryl-settings-bindings; beryl-ubuntu; heliodor)
a v: system->volby>efekty prostredi aktivoval efekty prostredi (zapl jsem: vlneni oken pri presunu i prac.plochy na krychly)...
system si vyzadal reboot a po najeti zpet do ubuntu vse fungovalo bezvadne! pri kombinaci klaves CTRL+ALT+leve tl.mysi se zobrazila krychle a slo s ni libovolne otacet, ale po dalsim restartu uz tyto funkce nejdou!
zachovany zustaly efekty pri maximalizaci a minimalizaci oken, vlneni oken pri presouvani, ale krychle jiz nefunkcni a s ni i destovy efekt... sam se zmenil pocet pracovnich ploch, z minulych, mnou nastavenych 4, pouze na jednu! opet jsem dal 4, ale po kazdem restartu se opet zmeni na jednu!
v: aplikace->systemove nastroje->beryl settings manager
je aktivovan desktop cube, ale na efektu to nic nemeni...
poradte mi nekdo pls, co s tim!
dale bych chtel poprosit o nejake dalsi rady:
1) jak mam pridat plugin flash player pro operu, nainstaloval jsem ze synapticu, ale je funkcni pouze pod firefoxem...
2) jakym zpusobem do ubuntu pridam aplikaci wbar - popripade jinou, ji velice podobnou (jedna se o pruhlednou listu s ikonami aplikaci a ikony a lista maji efekt zvetseni, po najeti mysi |
http://download.freshmeat.net/screenshots/61844.png )
3) jak nastavim pruhlednost okna terminal -
http://www.taclug.org/albums/album01/linux_desktop_screenshot_05_02_2002.jpg4) jak dostanu do ubuntu audio/video kodeky? napr. MPlayer mi hlasi chybu: Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device | kaffeine zas dany *.avi soubor otevre a tvari se ze prehrava, ale nezobrazuje se obraz a ani zvuk nejde | prehravac filmu z ubuntu pise: you need to install suitable codecs to play media files...
jsem zacatecnik a velice rad uvitam, jakoukoliv pomoc... stravil jsem docela dosti casu s googlem, ale v podstate se mi nic nepodarilo vyresit...
predem dekuji za pomoc!