Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem BERYL  (Přečteno 1567 krát)

termitus

• Návštěvník
problem BERYL
« kdy: 25 Července 2007, 18:37:08 »
zdravim, mam problem s nastavenim beryl! pomozte pls...

v: system->sprava->nesvobodne ovladace
se automaticky doinstalovaly ovladace pro vga (geforce 6600 gt) a nyni je ve stavu pouzivan (akcelerovany ovladac grafickych karet)

doinstaloval jsem jej ze synapticu (beryl; beryl-core; beryl-plugins; beryl-plugins-data; beryl-plugins-dbg; beryl-settings; beryl-settings-bindings; beryl-ubuntu; heliodor)
a v: system->volby>efekty prostredi     aktivoval efekty prostredi (zapl jsem: vlneni oken pri presunu i prac.plochy na krychly)...

system si vyzadal reboot a po najeti zpet do ubuntu vse fungovalo bezvadne! pri kombinaci klaves CTRL+ALT+leve tl.mysi se zobrazila krychle a slo s ni libovolne otacet, ale po dalsim restartu uz tyto funkce nejdou!

zachovany zustaly efekty pri maximalizaci a minimalizaci oken, vlneni oken pri presouvani, ale krychle jiz nefunkcni a s ni i destovy efekt... sam se zmenil pocet pracovnich ploch, z minulych, mnou nastavenych 4, pouze na jednu! opet jsem dal 4, ale po kazdem restartu se opet zmeni na jednu!

v: aplikace->systemove nastroje->beryl settings manager
je aktivovan desktop cube, ale na efektu to nic nemeni...

poradte mi nekdo pls, co s tim!

dale bych chtel poprosit o nejake dalsi rady:
1) jak mam pridat plugin flash player pro operu, nainstaloval jsem ze synapticu, ale je funkcni pouze pod firefoxem...
2) jakym zpusobem do ubuntu pridam aplikaci wbar - popripade jinou, ji velice podobnou (jedna se o pruhlednou listu s ikonami aplikaci a ikony a lista maji efekt zvetseni, po najeti mysi | http://download.freshmeat.net/screenshots/61844.png )
3) jak nastavim pruhlednost okna terminal - http://www.taclug.org/albums/album01/linux_desktop_screenshot_05_02_2002.jpg
4) jak dostanu do ubuntu audio/video kodeky? napr. MPlayer mi hlasi chybu: Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device  |  kaffeine zas dany *.avi soubor otevre a tvari se ze prehrava, ale nezobrazuje se obraz a ani zvuk nejde  |  prehravac filmu z ubuntu pise: you need to install suitable codecs to play media files...

jsem zacatecnik a velice rad uvitam, jakoukoliv pomoc... stravil jsem docela dosti casu s googlem, ale v podstate se mi nic nepodarilo vyresit...

predem dekuji za pomoc!
AMD 64 3400+ | Asus A8N-SLI Premium | 2x nVidia GeForce 6600 GT
Linux ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
problem BERYL
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2007, 20:05:54 »
0) Nevím, Beryl nepoužívám
1) podle tohohle by měl fungovat ten Firefoxácký
2) tato aplikace má své alternativy, jednou z ní je kiba-dock
3) pravý klik na terminál -> Edit Current profile -> Effects -> Transparent Background (česky to bude velmi podobně)
4) http://wiki.ubuntu.cz/Vyhrazen%C3%A9_form%C3%A1ty
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

termitus

• Návštěvník
problem BERYL
« Odpověď #2 kdy: 27 Července 2007, 00:16:00 »
diky za pomoc!
1) vyreseno - prihlaseni pod rootem a rozbaleni->dohrani souboru z: install_flash_player_9_linux.tar.gz do: usr/lib/opera/plugins
2) vyreseno
3) vyreseno
4) vyreseno

jeste ten beryl... :(

termitus

• Návštěvník
problem BERYL
« Odpověď #3 kdy: 27 Července 2007, 01:23:48 »
tak, i beryl vyresen!

kompletne jsem odebral beryl a vsechny jeho soucasti... pote pridal do synapticu zdroj: http://ubuntu.beryl-project.org
aktualizoval seznam a vyhledal slovo "beryl" pote nainstaloval vse (i se zavislostma) krom beryl-kubuntu

v aplikacich->systemove nastroje pak spustil beryl manager, nastavil chtene efekty a uz to jelo!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.