Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Loučím se s Ubuntu  (Přečteno 4765 krát)

Vojtin

• Host
Loučím se s Ubuntu
« kdy: 16 Července 2007, 12:15:25 »
Přešel jsem definitivně na OSX, PC dávám pryč (odjíždím do Austrálie učit se anglicky), tři roky na linuxu byla dobrá zkušenost, jelikož jsem chtěl používat nejnovější software, tak jsem používal vývojové verze a s tím spojené problémy :-) Linux mi hodně dal, ale taky vzal a to čas :-) Dnes jsem ve stádiu pouhého používání operačního systému a linux mě sváděl k neustálím pokusům, protože to prostě jde a na toto již nemám čas. OSX má pro mne lepší programové vybavení a líp se mi s nim pracuje, ikdyž má zas své problémy. Ubuntu mam v macbooku jen ve virtualizaci a občas ho určitě spustím, protože mne zajímá jak ubuntu bude pokračovat ve vývoji.
Tímto se loučim s komunitou okolo Ubuntu, byl jsem 24 člen tohoto fóra :-), které se myslím zasloužilo o rozšíření ubuntu (a linuxu) hned za abclinuxu, které má historii daleko delší.

Možná někdy nashledanou. :-)

filo

• Aktivní člen
  • *
Loučím se s Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 16 Července 2007, 12:50:50 »
Děkuji ti za poskytnuté rady a přeju u klokanů hodně zdaru! ;)
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

jirihuf

• Stálý člen
  • **
Loučím se s Ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 16 Července 2007, 13:19:49 »
Mnoho zdaru! A i já se připojuji k díkům za rady!
Have you tried turning it off and on again?

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Loučím se s Ubuntu
« Odpověď #3 kdy: 16 Července 2007, 20:25:41 »
Citace: Vojtin
Přešel jsem definitivně na OSX, PC dávám pryč (odjíždím do Austrálie učit se anglicky), tři roky na linuxu byla dobrá zkušenost, jelikož jsem chtěl používat nejnovější software, tak jsem používal vývojové verze a s tím spojené problémy :-) Linux mi hodně dal, ale taky vzal a to čas :-) Dnes jsem ve stádiu pouhého používání operačního systému a linux mě sváděl k neustálím pokusům, protože to prostě jde a na toto již nemám čas. OSX má pro mne lepší programové vybavení a líp se mi s nim pracuje, ikdyž má zas své problémy. Ubuntu mam v macbooku jen ve virtualizaci a občas ho určitě spustím, protože mne zajímá jak ubuntu bude pokračovat ve vývoji.
Tímto se loučim s komunitou okolo Ubuntu, byl jsem 24 člen tohoto fóra :-), které se myslím zasloužilo o rozšíření ubuntu (a linuxu) hned za abclinuxu, které má historii daleko delší.

Možná někdy nashledanou. :-)
Zajímalo by mě, co se v poslední době děje, že i přes mimořádně masivní antipromo ze strany Radka Hulána na Mac OS X přechází toliko lidí, že by byl skutečně toliko dobrý?

Uvítám tvé zkušenosti, Vojtine, pozitivní i negativní, co se ti lbí a nelíbí na Mac OS X a jak by to byl pro mě zajímavej systém - obávám se, že asi ne, pohybuje se v (pro obyčejného studenta) zcela v jiné cenové kategorii - včetně všech programů. Ubuntu stable má vše, co potřebuji, mylsím, nemám důvod jít jinam. Kdyby mi tam šly všechny lsovníy do školy, nepoužívám už nic jiného... Jen mi nejde do hlavy, co je na Mac OS X tak "zázračného" - netvrdím, že není, jen se ptám, jsem zvědavej :)

A hlavně bych Ti chtěl za sebe, Vojtine, moc poděkovat za všechny tvé názory, připomínky, tipy a rady (nejen) zde na fóru a jak aktivním a významným a prospěšným členem komunity jsi byl. Třeba si to s Ubuntu 8.04 LTS zase rozmyslíš, rok je opravdu dlouhá doba a Linux putuje mílovými kroky na desktop, myslím, že v nejbližších měsísích letech ten Mac OS X v podílu (minimálně v ČR) může přdstihnout...

Petr Tomeš

• Závislák
Loučím se s Ubuntu
« Odpověď #4 kdy: 16 Července 2007, 20:26:27 »
Mimochodem, pokud jde o angličtinu, rád bych se tě na pár věcí zeptal, pokud mohu, ale nemám na tebe jabber ani ICQ. Ozvi se, prosím, díky.

Vojtin

• Host
Loučím se s Ubuntu
« Odpověď #5 kdy: 16 Července 2007, 20:58:54 »
Důvody proč jsem chtěl vyzkoušet jabko jsem tu již psal, ve zkratce: v prosinci 2006 jsem si chtěl koupit notebook a macbook byl zrovna ve slevě a plus velká výdrž na baterii plus nepoznanej systém OSX=vyšel mě na 30 000Kč, nejsem student a nenašel jsem srovnatelnou alternativu PC NTB, navíc zvědavost, která mě přivedla k linuxu, mě taky od linuxu odvedla :) Jabber mam v profilu, klidně se ptej.

lester

• Návštěvník
Loučím se s Ubuntu
« Odpověď #6 kdy: 16 Července 2007, 21:00:05 »
Citace: Petr Tomeš
Jen mi nejde do hlavy, co je na Mac OS X tak "zázračného" - netvrdím, že není, jen se ptám, jsem zvědavej :)
Chvili jsem s tim delal. Zakladem popularity je podle mne dokonala odladenost pro uzivatele orientovaneho na multimedia nebo domaci zabavu. Nerad bych spoustel jakykoliv flame, ale muj pocit z Max OS X byl, ze vsechno co tam dali stoprocentne funguje bez jekehokoliv nastavovani. Srovnej s min. puldnem prace po instalaci Windows a tak dnem po instalaci Ubuntu. Apple vybalis z krabice a zacnes pracovat. Vcetne zakladniho SW vybaveni - to sice ma Ubuntu take, ale tam jsou v zakladni instalaci prof programy pro video a fotky (a cele to stoji dost hrisne penize)

Nevyhodou je pak mala rozsiritelnost, ktera naopak znemoznuje si pocitac "rozvrtat" coz se stane kazdemu kdo pouziva windows a i hodne lidems linuxem.

Takze at si huhlan flamuje jak chce, pro nekoho je ten system vhodny.

XomboX

• Aktivní člen
  • *
Loučím se s Ubuntu
« Odpověď #7 kdy: 16 Července 2007, 21:12:15 »
Take davam Vojtinovi dalsi diky za vsechny tipy, rady, triky v ubuntu!! Dekuji!!!

Urcite se z australie ozvi, napis co tam vlastne delas, jaky tam sou plaze a jak jsi oslavil vanoce :-)
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
Loučím se s Ubuntu
« Odpověď #8 kdy: 16 Července 2007, 23:59:47 »
Nezbývá mi než :
- poděkovat,
- popřát šťastnou cestu,
- hodně štěstí,
a někdy zas na videnou .... dík a čau
Aj dont spíík ííngliš :)

Petr Tomeš

• Závislák
Loučím se s Ubuntu
« Odpověď #9 kdy: 18 Července 2007, 09:25:54 »
Citace: Petr Tomeš
Třeba si to s Ubuntu 8.04 LTS zase rozmyslíš, rok je opravdu dlouhá doba a Linux putuje mílovými kroky na desktop, myslím, že v nejbližších měsísích letech ten Mac OS X v podílu (minimálně v ČR) může přdstihnout...
Tak podle Toplistu podíl Linuxu předstihl Mac OS (X) v ČR již před tři čtvrtě rokem a Linux získává stále větší náskok. Zajímavý trend. =) I rankingcee.com potvrzuje dlouhodobě vyšší podíl Linuxu než Mac OS X nejen v ČR, ale i v Polsku, Lotsyšsku a Litvě.

Petr Tomeš

• Závislák
Loučím se s Ubuntu
« Odpověď #10 kdy: 18 Července 2007, 09:33:55 »
A podle globálních statistik Net Applications podíl Mac OS klesá za poslední čtyři měsíce, a co víc, klesá i v meziročním srovnání. Podle mě to signalizuje jasný silný trend. Na druhou stranu počkejme, jak s tím zamíchá na podzim Leopard, ale to už zde zase bude konkurence v podobě Mandrivy 2008, OpenSUSE 10:3, Frugalware 0.7, Ubuntu 7.10, Fedory 8, Gentoo 2007.1 a dalších nejpopulárnějších distribucí. Jo, bude to zajímavé sledovat... =)

Petr Tomeš

• Závislák
Loučím se s Ubuntu
« Odpověď #11 kdy: 18 Července 2007, 09:49:06 »
Já to z velmi laického pohledu vnímám tak, že pro lidi je zajímavější, snazší a levnější vyzkoušet si a používat Linux, který má nohem podobnější ovládání a způsoby práce jako Windows, než se učit jiný systém (ač to jde jistě rychle a snadno). Dalším silným bodem bude kompatibilita a dostupnost aplikací - přes dvacet tisíců balíků v Ubuntu, vysoká kompatibilita s Windows přes Wine, Cedegu a CrossOver pro běh aplikací, které nemají (dostatečnou) obdobu/náhradu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.