Přešel jsem definitivně na OSX, PC dávám pryč (odjíždím do Austrálie učit se anglicky), tři roky na linuxu byla dobrá zkušenost, jelikož jsem chtěl používat nejnovější software, tak jsem používal vývojové verze a s tím spojené problémy :-) Linux mi hodně dal, ale taky vzal a to čas :-) Dnes jsem ve stádiu pouhého používání operačního systému a linux mě sváděl k neustálím pokusům, protože to prostě jde a na toto již nemám čas. OSX má pro mne lepší programové vybavení a líp se mi s nim pracuje, ikdyž má zas své problémy. Ubuntu mam v macbooku jen ve virtualizaci a občas ho určitě spustím, protože mne zajímá jak ubuntu bude pokračovat ve vývoji.
Tímto se loučim s komunitou okolo Ubuntu, byl jsem 24 člen tohoto fóra :-), které se myslím zasloužilo o rozšíření ubuntu (a linuxu) hned za abclinuxu, které má historii daleko delší.
Možná někdy nashledanou. :-)
Zajímalo by mě, co se v poslední době děje, že i přes mimořádně masivní antipromo ze strany Radka Hulána na Mac OS X přechází toliko lidí, že by byl skutečně toliko dobrý?
Uvítám tvé zkušenosti, Vojtine, pozitivní i negativní, co se ti lbí a nelíbí na Mac OS X a jak by to byl pro mě zajímavej systém - obávám se, že asi ne, pohybuje se v (pro obyčejného studenta) zcela v jiné cenové kategorii - včetně všech programů. Ubuntu stable má vše, co potřebuji, mylsím, nemám důvod jít jinam. Kdyby mi tam šly všechny lsovníy do školy, nepoužívám už nic jiného... Jen mi nejde do hlavy, co je na Mac OS X tak "zázračného" - netvrdím, že není, jen se ptám, jsem zvědavej

A hlavně bych Ti chtěl za sebe, Vojtine, moc poděkovat za všechny tvé názory, připomínky, tipy a rady (nejen) zde na fóru a jak aktivním a významným a prospěšným členem komunity jsi byl. Třeba si to s Ubuntu 8.04 LTS zase rozmyslíš, rok je opravdu dlouhá doba a Linux putuje mílovými kroky na desktop, myslím, že v nejbližších měsísích letech ten Mac OS X v podílu (minimálně v ČR) může přdstihnout...