Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Připojení ATA disku [vyřešeno]  (Přečteno 2145 krát)

3m9d

• Stálý člen
  • **
Připojení ATA disku [vyřešeno]
« kdy: 21 Srpna 2007, 23:29:53 »
Po instalaci Ubuntu jsem připojil jeden ATA disk navíc (vysvětlení: http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=10535 ) Systém jej normálně zaregistruje - všechny tři oddíly, applet "Připojování disků" na panelu mi práci zjednoduší, ale chci, aby se připojovaly oddíly automaticky. Děkuji za pomoc.
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2007, 23:37:12 »
Ach jo, takovou dobu je na fóru a neumí vyhledávat...

Jednoduchá odpověd, zbytek byste si mohl dodělat sám:
/etc/fstab

Složitá odpověď:
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace_nov%C3%A9ho_disku
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 22 Srpna 2007, 00:31:41 »
Zkoušel jsem a nepovedlo se... Tu instalaci zkusím - nějak jsem na ni nenarazil... nevim, jak je to možný :rolleyes:
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 22 Srpna 2007, 00:41:53 »
Pomohla wiki - konečně jsem při zadání prvního příkazu z návodu zjistil, že se jedná o hdd, nikoli hdb, jak jsem se domníval :) Děkuju za radu! Ještě doplním, že ta funkčnost byla zprvu jen zdánlivá, ale teď už je vše tak, jak jsem si to představoval - chce to do /etc/fstab psát opravdu pečlivě.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.