Mel jsem v PC dva disky ( dohromady tri oddily)
C: - system WIN XP
D: -obyc data
E: - -filmy muzika apod
do PC sem pripojil novy disk - pro linux
do mechaniky jsem dal CD, restartl PC, rucne nabootoval z dvdromky, cimz se spustila instalace linuxu ubuntu ( posledni verze tusim ). vse projelo OK uplne presne jak melo - na ten disk LINUX , zvolil sem asistovane pouzit cely disk a pouzil sem disk pro lnx urceny. jinam se mi to snad *censored*, zadnou ztratu dat, oddilu, disku nepozoruju
instal dojel do konce, chtelo to restart a vyndat CD - tak sem to udelal
boot - WIN XP
coze ??
aha asi nejakej problem, GRUB nebo jak se ma menovat ten *censored* na vyber mezi OS mozna nemaka
ale ani kdyz umele (jako prve dvd) u biosu nabootuju jakoby z toho disku, kde je LINUX a nic jinyho, tak mi to naskoci do cernyho screenu s jednim radkem textu vlevo nahore - chybi operacni system - nebo tak neco
coz nechapu proc to tam jako neni a pise to tohle. co sem udelal spatne ? vsak se to na ten disk nainstalilo, tak proc to ted nejde do linuxu nabootovat ??
win xp jedou porad OK
druhy pokus dopadl stejne
diky za odpovedi....
radili mi stahnout http://ubuntu-releases.sh.cvut.cz/7.04/ubuntu-7.04-alternate-i386.isoci neco ake, ale nemam zrovna moznost ted stahovat takto velky objem dat a doufam, ze to pujde vyresit nejjak jinak, vsak snad jde dat linux do PC s vic diskama ( esil to je teda tim ...)