Ne, včera jsem si s tím hrál - přes xorg.conf to prostě moc nejde. Zkusil jsem v něm zadat nvidia, pak v nvidia-settings nastavit rozlišení a přesto po restartu Xek naběhlo zprasené rozlišení - přitom conf obsahoval pouze 1200x800 rozlišení - navíc nešlo tohle rozlišení v dpkg-reconfigure nastavit - je tam v sloupci „ponechat rozlišení“, ale dialog „nejlepší rozlišení monitoru“ ho už neobsahuje. Tak jsem zkusil automatické rozpoznání monitoru a proklikal se advanced volbou nejlepšího rozlišení (nechal jsem implicitní hodnoty). Potom už nvidie běhala i s logem...ovšem přestal fungovat kompletně compiz - zmizely rámy oken, nešlo spustit terminál ani.
Postupně jsem přepsal xorg.conf ze zálohy (ještě že tam je

) a už zase běhám s „oklikovým režimem bez loga“. S tím skriptem envy bych to mohl zkusit, jen zvážím, jestli to stojí za to se v tom rejpat, když to funguje.
(Přijde mi, že může být problematické to, že se jakoby používá vícero nastavení křížem - běhá to, zapnete xorg config interaktivně a hodnoty jsou jinde, po zadání těch, které byste očekávali jako správné, to nechodí, navíc máte nvidia-settings, kde sice změny fungujou, ale zmrví to kdeco.)