Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozšiřování Ubuntu ve škole?  (Přečteno 12508 krát)

PELKO

• Aktivní člen
  • *
Re: Rozšiřování Ubuntu ve škole?
« Odpověď #25 kdy: 14 Ledna 2008, 22:27:51 »
u nás pomalu ani neví co to linux je  :-\
Asi tak nejak... Keď som spomenul v škole slovo linux tak soms a dozvedel "to je ten systém s príkazovým riadkom pre programátorov?" :-/

Kingskid

• Host
« Odpověď #26 kdy: 16 Ledna 2008, 11:47:39 »
Hm, kdysi jsem slíbila napsat zkušenosti, tak aspoň něco málo :-)

Už druhý rok používáme na celé škole Edubuntu (kromě windows stroje v kanceláři) a všichni jsme celkem spokojení, studenti si zvykli rychle, učitelé po trochu reptání. :-)

Jelikož máme studenty celkem nenáročné, nemáme téměř žádné problémy s chybějícími programy apod.

Jediné co občas dělá problémy jsou virtuální uživatelé přes LDAP a sdílení serverových složek přes sambu.

Několik studentů už si bralo CD Ubuntu i domů a začalo ho používat. Také na naší škole proběhlo několik kurzů a školení od MŠMT, takže spoustu dalších učitelů si mohlo vyzkoušet že to jde i bez woken :-) Samozřejmě jsem při té příležitosti trochu distribuovala CD ... :-)

Takže kdo má možnost ale váhá s nasazením Ubuntu do škol - směle do toho!! ;-)

Mohl bych Tě požádat o malý článek se zkušenostmi s instalací a provozem Edubuntu? Rád bych to šoupnul na www.edubuntu.cz a vytvořil tam časem nějaký archív zkušeností z praktického nasazení, aby i další, kteří o nasazení Edubuntu uvažují, měli z čeho čerpat. Díky předem!

Pokud máte i někdo další zkušenosti s nasazením Edubuntu ve školním prostředí, mohli byste je sepsat a poslat mi to?

afk_cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 16 Ledna 2008, 13:35:23 »
No ja som minuly rok spravil na jednej zakladke ubuntacky server so sambou, ktory bezal ako PDM. Na klientoch bol dualboot, ja som mal vyucbu v ubuntu, ostatny ucitelia v XP. Ale tento rok sem prisla nejaka firma, ze ako vypomoc pri vyucbe. Odstavili server, zrusili dualboot.... No proste parada.
nejmenovala se ta firma MS Propagacni s.r.o. ? :)
Ubuntu 8.04 - server, Ubuntu 8.10 a 9.04 desktop, Ubuntu 9.04 a 9.10 laptop :) vsude Ubuntu :))

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.