Hm, kdysi jsem slíbila napsat zkušenosti, tak aspoň něco málo :-)
Už druhý rok používáme na celé škole Edubuntu (kromě windows stroje v kanceláři) a všichni jsme celkem spokojení, studenti si zvykli rychle, učitelé po trochu reptání. :-)
Jelikož máme studenty celkem nenáročné, nemáme téměř žádné problémy s chybějícími programy apod.
Jediné co občas dělá problémy jsou virtuální uživatelé přes LDAP a sdílení serverových složek přes sambu.
Několik studentů už si bralo CD Ubuntu i domů a začalo ho používat. Také na naší škole proběhlo několik kurzů a školení od MŠMT, takže spoustu dalších učitelů si mohlo vyzkoušet že to jde i bez woken :-) Samozřejmě jsem při té příležitosti trochu distribuovala CD ... :-)
Takže kdo má možnost ale váhá s nasazením Ubuntu do škol - směle do toho!! ;-)
Mohl bych Tě požádat o malý článek se zkušenostmi s instalací a provozem Edubuntu? Rád bych to šoupnul na
www.edubuntu.cz a vytvořil tam časem nějaký archív zkušeností z praktického nasazení, aby i další, kteří o nasazení Edubuntu uvažují, měli z čeho čerpat. Díky předem!
Pokud máte i někdo další zkušenosti s nasazením Edubuntu ve školním prostředí, mohli byste je sepsat a poslat mi to?