Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pidgin - neautorizované kontakty [vyřešeno]  (Přečteno 4995 krát)

esemba

• Host
Pidgin - neautorizované kontakty [vyřešeno]
« kdy: 30 Září 2007, 11:19:24 »
Nevíte někdo, jak dosáhnout toho, aby Pidgin (Gaim) zobrazoval statusy kontaktů, které nemám autorizované (v Gaimu je tam značka stopky). CenterICQ normálně zobrazuje všechny, ale Pidgin ne. Vždycky když zapnu CenterICQ vidím online víc lidí než v Gaimu.
« Poslední změna: 22 Listopadu 2007, 23:53:47 od Anna Taliánová »

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
Re: Pidgin - neautorizované kontakty
« Odpověď #1 kdy: 30 Září 2007, 17:01:11 »
Je jedno oficiální řešení: znovu zažádáš kontakt o autorizaci ;)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 30 Září 2007, 17:05:06 »
Když je nemáš autorizovaný, tak mi přijde normální, že nevidíš jejich stav - od toho tu ta autorizace je...

esemba

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Září 2007, 19:08:11 »
ok, budu muset všem napsat a otravovat je  :). Stejne diky

t0panka

• Návštěvník
Re: Pidgin - neautorizované kontakty [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 09 Dubna 2008, 20:09:41 »
no ja mam podobny problem............. musel som vymazat vshetky kontakty kvoli skupinam ktore neshli skryt a nahadzoval som kontakty jeden podruhom a pri niektorych mi vypisalo ze poslat autorizaciu no pri inych kontaktoch bolo len offline aj ked kontakt bol online a takymto kontaktom sa neda poslat autorizacia neviete co stym >?????
.................. mam UBUNTU hardy heron 08.04. a pidgin 2.4.1 ................ vopred dakujem za odpoved

menganito

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 10 Dubna 2008, 07:36:55 »
t0panka:
1: Môže to byť zapríčinené zmenou protokolu ICQ (info tu) alebo skús kliknúť pravým tlačidlom myši na kontakt a potm na "znova požiadať o autorizáciu", alebo je kontakt neviditeľný alebo ťa má v zozname neviditeľných...
2: Si si istý že Beta verzia operačného systému (i.e. v podstate nedokončená vývojová verzia) je vhodná práve pre teba (z tvojho problému súdim že nie si práve expert)

t0panka

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 19 Dubna 2008, 23:04:34 »
no takze vyriesilo sa to samo ......... po opakovanom pridavani tych istych kontaktov sa ZRAZU dala posielat autorizacia.................... menganito: kebyze tam ta autorizacia je tak sa nepytam takuto banalnu vec..................no a niesom zrovna expert a mozesh si povedat ze som hlupi ale z winu som skocil rovno do ubuntu hardy heron .... ano stym ze je to beta a predtym som si pravdaze preshtudoval co to bude obnashat atd. ale zatial som nanajvish spokojny a po cca mesiaci z linuxom by som sa k winu urcite nevratil :) ............

eshte 1 otazka na pidgin: ubuntu mam anglicke aj klavesnicu a pridal som si eshte slovensku klavesnicu a ked pishem do pidgina znaky typu áýžčšľčíáý tak sa zobrazuju spravne ale ak mi niekto poshle takuto spravu tak su to len hieroglifi a azbuka............ cital som tu nafore 1 clanok kde radili si prepnut na win kodovanie 1225 tushim nevjem presne a ze aj ten na druhej strane si musi nieco prepnut ale ziadat od celeho mojho listu aby si poprepinali takuto vec je nemozne......... da sa stym nieco spravit??? vopred dakujem za odpoved

charon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 19 Dubna 2008, 23:39:31 »
Kodovanie :Stredoeuropske Windows 1250
Laptop:  HP510   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Laptop:  Asus EeePC  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Desktop: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx  LTS

menganito

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 19 Dubna 2008, 23:42:49 »
Zle si ma pochopil, nemyslím to v žiadnom prípade tak že by si myl byť hlúpy, keď si si naštudoval informácie a si zmierený s tým, že systém nemusí fungovať na 100%, je to v pohode, ale nováčikovia často urobia tú chybu, že do Linuxu skočia na plný plyn a to ich potom odradí, takže o to mi išlo, aby si tak potom neskončil... ;)

Pre znaky typu "rozsypaný čaj", teda nezrozumiteľné, NIE azbuka: v pidgine účty > tvoj icq účet > Upraviť účet > Pokročilé > kódovanie > nastav  windows-1250  
Azbuka ti zrejme chodí od užívateľov programu qip, to sa musí nastaviť aj na ich konci ale nie som si istý ako konkrétne :(

t0panka

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 20 Dubna 2008, 09:00:49 »
linux ma urcite neodradil ako som uz pisal predtym prave naopak :).////////// ano nastavil som kodovanie windows-1250 len som si nepametal presne to cislo v minulom prispevku ale stale to vyzera takto

Kód: [Vybrat]
http://img228.imageshack.us/my.php?image=80521426mw5.jpg

JohnyN

• Host
« Odpověď #10 kdy: 20 Dubna 2008, 09:28:15 »
Zdravím,
ja používam kódovanie ISO-8859-2 a nemám žiadne problémy od užívateľov, ktorí píšu cez ICQ 5/5.1/6 alebo QIP 2005/Infium s diakritikou. Toto nastavenie kódovania však zdá sa nefunguje v statusoch. Ak má niekto nastavený status s diakritikou, zobrazujú sa mi iba "hieroglyfy" na miesto znakov s diakritikou.

Možno by bolo lepšie skúsiť Kopete, aj keď nemá takú podporu transferov a vyžaduje knižnice pre KDE. Ale dokáže samo detekovať vhodné kódovanie.
Opravte ma, ak sa mýlim, ale zdá sa mi, že straý Gaim, teda Pidgin do verzie cca 2.0.1, nemal problémy s kódovaním. Možno by ste si mohli pozháňať zdroják nejakého posledného Gaimu a skompilovať.
.. alebo naučiť ICQ kontakty, aby nepoužívali diakritiku .. alebo prešli na Linux  :D

t0panka

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 20 Dubna 2008, 19:13:33 »
no tak toto tvoje kodovanie mi tjez nepomohlo .............. nema niekto eshte nejaky napad???

nodrive

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 21 Dubna 2008, 21:59:05 »
no tak toto tvoje kodovanie mi tjez nepomohlo .............. nema niekto eshte nejaky napad???
http://jptuning.net/clanky/qip-a-znaky-z-azbuky-v-nekterych-klientech-118.html

t0panka

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 23 Dubna 2008, 13:11:39 »
hej vjem o tejto moznosti ale to by som musel povedat skoro celemu kontakt listu aby si to prepol co je nemozne .......... myslel som ze ci sa to neda vyrieshit nejako z mojej strany noale asi sa budem muset uspokojit stym ze to nejde :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.