Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak upravit menu pro ostatní uživatele (práva)  (Přečteno 1013 krát)

p@blos

• Návštěvník
Jak upravit menu pro ostatní uživatele (práva)
« kdy: 11 Června 2008, 21:48:30 »
-  Potřeboval bych upravit nabídky menu pro ostatní uživatele tak, aby se jim v něm zobrazilo jen to co jim povolím. Nikde jsem nenašel jak to vyřešit. Např. menu Systém/Správa by se jim vůbec nemuselo zobrazovat. A jiné další programy v nabídce.
-  Dále bych se chtěl zeptat jak to udělat, aby mohl program Ubuntu-Tweak spouštět jen správce (tím pádem by pak taky neměl být v uživatelově menu vidět). Nelíbí se mi jaké možnosti dovoluje běžným uživatelům.
Dík moc

Septyk

• Aktivní člen
  • *
Re: Jak upravit menu pro ostatní uživatele (práva)
« Odpověď #1 kdy: 12 Června 2008, 09:21:25 »
No s tím tweakem, nejsem si jistý, ale určitě by šlo v /usr/bin (nebo kde to je) na ten spouštěcí soubor nastavit práva a pak by to jiný uživatel nespustil. (teoreticky, nezkoušel jsem)

A to menu...edituj to u sebe a pak to ostatním uživatelům nakopíruj...dlouho jsme gnome nepoužíval, ale tušim že menu je v adresáři /home/jmeno/gconf ..nebo /gnome ...v některém z nich, když to prošmejdíš, tak to poznáš, je tam víc souborů "backup", který se vytvářejí při každé úpravě menu.
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.