předem bych rád podotknul, že nejsem žádný windowsák, ale jsem trochu znerzoznen...
problém (románek):Ubuntu 8.04 64
spustil jsem xmms a pidgina. Kdyz prehravam na xmms hudbu tak neslysim zvuky na pidginu, na to jsem si uz zvykl, ale stala se mi párkrát jedna nepochopitelná zrada.
měl jsem spuštěny tyhle dva programy, na chvíli jsem odešel od PC, potom jsem přišel a chtěl jsem si pustit hudbu, jenže to nešlo, hlásilo to známou chybku, že je jakoby zvuk využíván jinou aplikací, tak jsem si myslel, že pidgin, vypnu ho a nic, nepomohlo. Resetoval jsem xmms a také nic. Potom jsem zkoušel spustit v nastaveni zvuku ten testik na zvuk, to byla posledni kapka, to nastaveni ani neslo spustit, cele GDM se zaseklo. Neztratil jsem nervy a chtel jsem problem vyresit tim abych nemusel resetnout pocitac.
Zkusil jsem tedy nejprve resetovat v konzoli GDM, pri zadani jmena a hesla se to opet cele seklo ani nic nenaskocilo (pouze barva pozadi), dalo se hybat pouze s mysi nebo se slo prepnout do konzole, prepnul jsem se tedy znovu, zkusil jsem resetovat i zastavit alsu. Nic z toho nepomohlo.
Nic jineho nezbylo nez kopnout do PC nebo ho resetovat. Nakonec reset

Nevim proc ma Ubuntu furt takove problemy se zvukem. Nikdy jsem nemohl prehravat vice zvuku najednou bez sloziteho donastavovani, navic pouzivam klasickou bezproblemovou kartu od realteku. Nevim v cem je furt ten pes zakopan