Ale kdež, psal jsem jasně, že jde o porovnání kompilovaných zdrojů obou playerů na mém počítači v grafickém prostředí. U obou playerů se potvrdila větší úspora systémových zdrojů oproti repozitářovým balíčkům, avšak VLC spoří daleko více. Kvalita obrazu jak píše Skeletonix se opravdu posuzuje subjektivně hůře, ale našel jsem ve filmech pasáže kde to šlo a bylo vidět rozdíly ve prospěch VLC. Faktem ovšem je, že pokud budeš sledovat film, těch rozdílů si nevšimneš. Šlo mi opravdu pouze o technickou stránku posudku.
Co se týče titulků potvrzuji, že práce s titulky u mplayeru a možnosti nastavení jsou lepší než VLC. To je pravda. U VLC je to řešeno sice dotatečně, ale dost hrubě. I když i tam je to diskutabilní páč posunout titulek u mplayeru pod obraz je relativně složitý ruční zásah do konfiguráku, kdežto u VLC otevřu předvolby a nastavím pozici.
Na závěr chci dodat, že nechci žádnou roztržku kvůlivá nějakým přehrávačům. O to mně nešlo. Jenom jsem si všiml, že linuxové upřednostňují mplayer jako většinový a lepší, ale já mám zkušenosti s oběma playery pod MacOSX. Tak jsem se do toho dal.
Myslím, že výsledky z mého stroje se dají extrapolovat i na ostatní, méně výkonná PC.
Podstatné na tom celém problému je, že musí být vlastní kompilace. To je důležitý krok k úspoře prostředků u obou přehrávačů.