Takže jsem tu zas... Skončil jsem po mnoha pokusech s opravou Grubu ( včetně SuperGrubu ) u toho, že jsem smáznul partitions a Mint nainstaloval znovu. Instalace proběhla v pořádku, menu s Windows bootem se mi nabízí, udělal jsem všechny standardní uktualizace. Zatím jsem nenainstaloval žádné další aplikace, ani jsem nic nenastavoval ( mimo sítě ). A co se stalo ....

Zase mi skončí boot Mintu na té grafické obrazovce a donekonečna mi tam běhá ta zelená linka. Asi se z toho po.... Fakt už nevím

Dplňuji, když to tam nechám běhat, tak po několika minutách mi naskočí černá obrazovka s :
BusyBox v.1.1.3 ( Debian .... ) Built-In-Shell ( ash )
Enter "Help" for a list of built commands
( initramfs ) _
Doplnění add.2:
Prostudoval jsem hromady diskuzí ( o BusyBoxu ) zde i jinde na netu a na 99% je problém v SATA zařízeních. Při sledování bootu v recovery modu se mi to jednou sekne na SATA DVD jindy zase na SATA HDD, prostě je to na ho... ( Bios mám nový, v XP jede MB na 100%, mám od Asuse MB, grafiku a nově i SATA DVD, disky 1x Seagate SATA, 1 x Seagate IDE ) Stejně tak se mi nepodařilo korektně rozběhnout ovladače grafiky na mojí ATI X1300 od Asuse. Jedu jen ve 2D modu bez Compiz. Jakmile to zapnu ( compiz ), po bootu mi naskočí bílá obrazovka a musím zase složitě přes recovery mod. Upozorňuji, že jsem pročetl a vyzkoušel snad všechny návody na instalaci ATI ovladačů ( ty, co se mi načetly dnes jako nesvobodné ovladače buchly hned napoprvé, při 1. instalaci Mintu ale fungovaly ), co snad na celém netu jsou. Minulý týden jsem instaloval Mint na notebooku Asus 51L s grafikou X 3100 a dopadl jsem stejně. Jediné, co fungovalo, že jsem při každém bootu ručně nastavil rozlišení LCD ( jinak to jelo na VGA ). Opět jsem pročetl mraky informací a zjistil, že opravdu grafický čip X3100 není pro Linux zrovna to nejlepší. To se ale mýmu tátovi, kterej ho dostal jako svůj první PC k 70tým narozeninám blbě vysvětluje, takže skončil u Win XP, které šlapou na 100% ( a to jsem si říkal, není postižený Okny, naučím ho v Linuxu...). Já ještě bojuji na svém PC doma, dneska jsem tím strávil asi tak 6 hodin čistého času ( 3 x komplet instalace po smáznutí partitions ) a dozvěděl se, že to SATA zařízení někomu dělají, takže nejen mě... Takže se asi na celý fantastický, přívětivý a po instalaci plně funkční Linux ( jak jsem se mnohokrát dočetl ) vys... a po několika desítkách hodin bádání a zkoušení zůstanu u svých vyladěných XP, jejichž čistá reinstalace (kterou dělám tak jednou za rok ) mě trvá se vším všudy asi tak 60 minut a fungují. Dost mě to štve, jelikož jsem se chtěl v Linuxu něco naučit a když mi chvíly fungoval, tak se mi spoustu věcí moc líbilo ( a to jsem se už skoro sžil i s Terminálem a celkem naučil editovat xorg.conf

). Na práci by to asi nebylo, ale doma bych si ho na 100% nechal.

Při té příležtosti bych se rád zeptal. Mám asi 5 GB dat v zašifrovaném adresáři pomocí Cryptkeepru. Bohužel před reinstalací jsem Linux spustil už jen v modu, kterej nečetl ostatní disky, takže jsem se na něj již nedostal. Dnes jsem ho znovu nainstaloval, adresář vidím, ale nejde mi naimportovat zpět do Cryptkeeperu

Netušíte, co s tím ? Díky moc