Zdravím komunitu a fandy OS Linux. Teprve dneska jsem na svůj notebook nainstaloval distribuci Ubuntu. Dostal jsem se však do potíží! Našel by se mezi vámi někdo, kdo má natolik pevné nervy k tomu, aby mi poradil?
Takže, rád bych si užil i nějaké ty "cool" efekty, jako rotucící kostka, gumové okna...no prostě beryl. Nicméně nevím, jak jej nainstalovat, když mi nejdou ani zapnout efekty (pravé tlačítko myši na obrazovku, změnit pozadí plochy, efekty)..vyskočí mi okno hlásající hledání ovladačů a nakonec se objeví, že efekty nemohly být zapnuty, vůbec nevím proč.
S tímto problémem souvisí i můj další a to, že nevím..jak instalovat z HDD. Při zadání "sudo apt-get install balíček" se mi balíček začne stahovat z internetu. Vím, že existují i nějaké .deb balíčky, které se spustí podobně jako ve WIN ale mnoho softwaru v tomhle formátu jsem nenašel, bohužel. Proto mi prosím poraďte, jak využít terminál k instalaci vzhledů systému a dalšího OS.
No a nakonec, nevěděl by někdo, kde najít ovladač pro integrovanou grafickou kartu Intel X3100?
Děkuji Vám všem za pomoc a prosím neberte tento příspěvek jako provokaci apod, opravdu potřebuji pomoc:-)