Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gaim verze2 beta3 a chyba při přijímání zprávy z protokolu ICQ  (Přečteno 1733 krát)

zachy

• Návštěvník
Dobrý den, mám stále problém s klientem Gaimu, pokud mi někdo napíše zprávu tak se zobrazí zpráva "(Při přijímání této zprávy došlo k chybě. Kamarád, se kterým mluvíte, má pravděpodobně klienta s chybami.)". Jak jsme zjistili s kamarádem, tak se to takto chová pokud píše nějaká česká písmenka s čárkou např. í, á, ú apod. Pokud se použijí ostatní ž, š atd. bez výše uvedených, tak zpráva dojde v pořádku.

Ji31

• Aktivní člen
  • *
Gaim verze2 beta3 a chyba při přijímání zprávy z protokolu ICQ
« Odpověď #1 kdy: 20 Srpna 2006, 10:46:11 »
Tohle mi včera dělalo taky a popíšu, jak se to stalo a jak jsem to vyřešil:

Byl jsem u bráchy a pouštěl jsem live ubuntu přímo z cd. Chtěl jsem na icq, tak jsem pustil gaima, ale ten měl defaultně kódování iso-8859-1, což je zápaďácký bez středoevropské diakritiky. Dal jsem si tam tedy UTF-8 (což se dělá v nastavvení každého profilu zvlášť, pod položkou rozšířené), ale to zas nejelo kámošovi, protože ten měl podporu unicode vypnutou kvůli lidem, co používají trillian (ale tam se to dá obejít). Tak s tím začal šachovat a začalo mi to psát právě tady ten error co píšeš ty. Nakonec to vrátil do původního stavu, dal si podporu unicode a bylo hotovo, všechno jelo v pořádku. Takže problém byl vlastně u něho a ne u mě.

Možná by tedy pomohlo, kdybys napsal, jakýho používá IM a jaký máte nastevený kódování ty i on.
Linux is like a teepee. No Windows, no Gates, Apache inside

zachy

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Srpna 2006, 14:25:39 »
Ahoj díky za radu, dal jsem tam UTF-8 a vypadá to že je po problému.

Ji31

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 20 Srpna 2006, 14:32:05 »
Citace: zachy
Ahoj díky za radu, dal jsem tam UTF-8 a vypadá to že je po problému.
Ok, to jsem rád, není zač.
Linux is like a teepee. No Windows, no Gates, Apache inside

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.