Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Publikacni system ve wine a odbc  (Přečteno 1378 krát)

pzitek

• Návštěvník
Publikacni system ve wine a odbc
« kdy: 08 Dubna 2009, 20:15:16 »
Ahoj lidi,
mohu pozadat o pomoc? Prolezl jsem, co se dalo, ale muj pripad jsem nenasel nebo nepochopil.

Mam Ubuntu 8.10  Rozchodil jsem prakticky vse az na jednu malickost. Musim pouzivat publikacni system na sve www (pustim program, napisi do nejake rubriky text a ono se to pak zobrazi na webu). Databazim vubec nerozumim, ale data by mela byt v databazi na serveru v MySQL. Respektive rekli mi, ze ten publikacni system pouziva MySQL a ODBC.

Naisnstaloval jsem snad vse - system ve Wine jde spustit, ale nepripoji se. Nainstaloval jsem unixODBC, GUI rozhrani iODBC ( spousteni pres sudo iodbcadm-gtk) a podobne. At delam co delam, mam ini soubory prazdne. Zkousel jsem i pripojeni primo, ale asi neumim zadat spravne parametry. Znam server, znam jmeno databaze, mam nejake heslo k databazi a uzivatelske jmeno a heslo.

Pres prikaz sudo isgl to pise [IM002][unixODBC][Driver Manager]Data source name not found, and no default driver specified
[ISQL]ERROR: Could not SQLConnect

Pokud je to bez sudo, tedy jen isql, pise to [01000][unixODBC][Driver Manager]Can't open lib '/usr/local/lib/libmyodbc3.so' : file not found
[ISQL]ERROR: Could not SQLConnect

Prosim, co kde delam spatne? Mam vubec pro to, co zamyslim, spravne postupy a knihovny?

Vyreseni je pro men dulezite, vlastne to rozhodne, zda u Linuxu zustanu nebo ne. A zustat bych chtel ..  :-)

Dekuji moc.

kState

• Návštěvník
Re: Publikacni system ve wine a odbc
« Odpověď #1 kdy: 15 Dubna 2009, 22:33:14 »
Ahoj,
Ber to jako teorii, ci nasmerovani dokud Ti neodpovi nekdo kdo ma primo s timto zkusenosti..

Zkus se pomoci REGEDIT (pod Wine) podivat do HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\ODBC, nebo HKEY_CURRENT_USER\Software\ODBC.
viz: http://www.unixodbc.org/doc/wine.html

kState

btw: svuj puvodni prispevek sem po precteni par vysledku z googlu radeji cely zrusil :)
« Poslední změna: 15 Dubna 2009, 23:09:23 od kState »

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
Re: Publikacni system ve wine a odbc
« Odpověď #2 kdy: 16 Dubna 2009, 12:21:16 »
Dobrý den,
předem říkám, že řešení přímo neznám, ale potkal jsem se v minulosti s podobným problémem, řešení, které jste použil je asi jedno ze správných, tj. použít Linuxovou knihovnu na niž se odkazuje nějaké ODBC.dll z wine. Podrobněji odkaz, který Vám poslal kState. Myslím si, že ale jednodušší cesta k cíli by byla instalace nějaké verze MDAC přímo do wine, alespoň mě to v minulosti pomohlo. Doporučuji pro instalaci použít winetricks viz http://wiki.winehq.org/winetricks, začal bych verzí MDAC 2.5. Po instalaci MDAC jsem ještě musel zkoušet měnit verzi windows pro ten program, který jsem zprovozňoval já (je to třeba vyzkoušet). Omlouvám se, že nedám konkrétnější odpověď, ale bohužel univerzální návod neexistuje. Jen ještě jedno upozornění, MDAC spadá pod EULA, tj. můžete je instalovat pouze pokud jste vlastníkem nějaké licence OS Windows... Ale to jen tak pro úplnost.
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.