Ahoj lidi,
mohu pozadat o pomoc? Prolezl jsem, co se dalo, ale muj pripad jsem nenasel nebo nepochopil.
Mam Ubuntu 8.10 Rozchodil jsem prakticky vse az na jednu malickost. Musim pouzivat publikacni system na sve www (pustim program, napisi do nejake rubriky text a ono se to pak zobrazi na webu). Databazim vubec nerozumim, ale data by mela byt v databazi na serveru v MySQL. Respektive rekli mi, ze ten publikacni system pouziva MySQL a ODBC.
Naisnstaloval jsem snad vse - system ve Wine jde spustit, ale nepripoji se. Nainstaloval jsem unixODBC, GUI rozhrani iODBC ( spousteni pres sudo iodbcadm-gtk) a podobne. At delam co delam, mam ini soubory prazdne. Zkousel jsem i pripojeni primo, ale asi neumim zadat spravne parametry. Znam server, znam jmeno databaze, mam nejake heslo k databazi a uzivatelske jmeno a heslo.
Pres prikaz sudo isgl to pise [IM002][unixODBC][Driver Manager]Data source name not found, and no default driver specified
[ISQL]ERROR: Could not SQLConnect
Pokud je to bez sudo, tedy jen isql, pise to [01000][unixODBC][Driver Manager]Can't open lib '/usr/local/lib/libmyodbc3.so' : file not found
[ISQL]ERROR: Could not SQLConnect
Prosim, co kde delam spatne? Mam vubec pro to, co zamyslim, spravne postupy a knihovny?
Vyreseni je pro men dulezite, vlastne to rozhodne, zda u Linuxu zustanu nebo ne. A zustat bych chtel .. :-)
Dekuji moc.