Kamarád mi nainstaloval na EEEčko Ubuntu. Byl jsem nadšený, prostředí a vše se mi moc líbí. Nejsem žádný počítačový expert, jsem pouze běžný uživatel.
Byl jsem však překvapený dvěma problémy, které mě zřejmě donutí se vrátit opět k Windows. Řekl jsem si, že se poradím s komunitou Ubuntu, protože bych u Ubuntu rád zůstal. Třeba mám něco špatně nastavené.
Doma mám internet šířený wifi přes TP-link, který je připojený na stolní PC. Na stolním PC s windows mám rychlost připojení k internetu: 18,285 Mbit/s (měřeno přes dsl.cz -). Do stolního PC je internet připojený přes kabel.
Na eeečku, který je připojený přes wifi mám rychlost připojení k internetu: 8 Mbit/s (zřejmě nějaká přirozená ztráta přes wifi).
a teď ten problém:
ačkoli mám na eeečku poměrně kvalitní připojení, tak stránky seznam.cz se mi načítají 8 sekund a každý klik mě stojí hodně čekání a nervů. Stream.cz mi téměř nejede.
Přitom když si přepnu EEEčko na Windows, tak vše běží normálně, kliknu a hned najede seznam, stream se přehrává plynule.
A taky když si chci pustit nějakou hudbu, tak reproduktory téměř nejdou slyšet, ačkoli je vše naplno. Mám tam i doinstalovaný nějaký "modul" pro EEE (Fn+F9).
Jestli by mi někdo poradil bych bych rád. Ubuntu mi přijde velmi zajímavý systém. Každopádně moje manželka má jasno

Zdraví David