Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spatna velikost HDD [vyreseno]  (Přečteno 9376 krát)

Kerim

• Návštěvník
Re: Spatna velikost HDD
« Odpověď #25 kdy: 23 Srpna 2009, 16:17:16 »
Tak po pridani volby noatime a restartu mi jiz Analyzator vyuziti disku hlasi spravnou velikost. Akorat se mi vyskytnul jiny problem. Ve vlastnostech Systemu souboru mam pokazde jinou velikost obsazenych dat (pohybuje se to mezi 2.6GB - 7.3 GB) a nelze prepnout na zadnou dalsi zalozku jako jsou Emblemy a Opravneni. Disk je v klidu a nepracuje. Nesetkal jste se s tim uz nekdo?

EDIT: Procesor je vytizeny na max, nic se po delsi dobu nedeje a disk je v klidu.
« Poslední změna: 23 Srpna 2009, 16:30:37 od Kerim »

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #26 kdy: 23 Srpna 2009, 16:29:49 »
Tak po pridani volby noatime a restartu mi jiz Analyzator vyuziti disku hlasi spravnou velikost.
Pochybuju, že volba noatime nějak ovlivňuje měření velikostí souborů, hlavně pokud jsi ji zavedl teprve teď. Schválně, vyzkoušej to s ní i bez ní, jestli bude nějaký rozdíl.

Taky se obecně doporučuje relatime namísto noatime.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Kerim

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 23 Srpna 2009, 16:43:06 »
Tak jsem tedy pouzil volbu relatime a restartoval. Taky si nemyslim, ze by mi volba noatime ci relatime nejak dopomohla ke spravnemu udaji velikosti HDD, jestli se nemylim, tak maji vliv jen na rychlost. Zatim mi tedy vse funguje, ale na konecny zaver radeji pockam na par restartu. :-)
« Poslední změna: 23 Srpna 2009, 18:08:45 od Kerim »

Kerim

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 23 Srpna 2009, 18:10:58 »
Tak vse funguje i po nekolika restartech jak ma a proto prohlasuji tento problem za vyreseny. :-)
Mockrat dekuji vsem za pomoc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.