Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ftp a editace souborů  (Přečteno 1635 krát)

w_s

• Návštěvník
ftp a editace souborů
« kdy: 09 Února 2010, 16:05:50 »
Dobrý den,
potřebuji v e-shopu /oscommerce/ editovat soubory přes ftp a stále se mi to nedaří. V ubuntu si stáhnu potřebný soubor php, upravím dle potřeby ale zpět už mi nejde uložit: Chyba při kopírování souboru,"neplatný název souboru".

Tak nevím, ví někdo?
Dík P.

LuciusMare

• Závislák
Re: ftp a editace souborů
« Odpověď #1 kdy: 09 Února 2010, 16:26:56 »
Co přesně děláš? (Myslím tím, celý kompletní příkazy)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

w_s

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Února 2010, 17:01:32 »
...připojím se ...stáhnu si soubor na plochu ...otevřu ...upravím ...uložím ...dám kopírovat a přepsat soubor ...nic víc ...žádné speciální příkazy nikde nepoužívám ...

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 09 Února 2010, 17:13:00 »
Uh, to nepotřebuju :D Myslím, podle mě bude problém mezi klávesnici a židlí, proto jsem chtěl ty příkazy :)
Citace

w_s

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Února 2010, 17:42:56 »
...to jistě ...jinak bych se neptal ...fa xxx mi předala e-shop s tím, že mohu upravovat jednotlivé soubory dle potřeby přes ftp ...a nejde mi to ...s PS a soft. umím je to co potřebuji nutně k životu ...jsem uživatel, ne expert ...přes ftp se připojuji až teď ...nikdy jsem to nepotřeboval ...

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #5 kdy: 09 Února 2010, 18:32:31 »
Editace souborů "po ftp" funguje úplně normálně, ovšem pokud máš práva zápisu. Dělám to skoro denně - např. v Krusaderu se připojím k ftp, najedu na soubor, F4, upravím, uložím. Obdobně v Nautilovi (Prohlížeč souborů, takový to "Místa" v hlavní nabídce "-). Nic nikam nemusím kopírovat.
Asi byses měl nejprve obrátit na ty, kdo ti to poskytli. To, že můžeš číst ještě neznamená, že můžeš i zapisovat. Nepoužíváš anonymní připojení, že ne?
P.S.
Je dobrým zvykem dávat sem přesná a úplná znění případných chybových hlášení.
« Poslední změna: 09 Února 2010, 18:35:28 od mka »

w_s

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Února 2010, 18:40:23 »
...práva zápisu mám ... ne anonymní připojení není ...

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 09 Února 2010, 18:50:39 »
A ty příkazy?
(Jo a nepřeháněj to s těma tečkama, má být jedna na konci věty.)
Citace

w_s

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Února 2010, 19:10:05 »
...tečky jsou zvyk ...jsem to teď prubnul přes krusader a taky nic ...f4 a nejde smazat ani písmeno ...asi to bude rozbitý ...

...The file ftp://shop/includes/languages/czech/shipping.php was opened with UTF-8 encoding but contained invalid characters. It is set to read-only mode, as saving might destroy its content. Either reopen the file with the correct encoding chosen or enable the read-write mode again in the menu to be able to edit it. ...

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #9 kdy: 09 Února 2010, 19:18:49 »
...tečky jsou zvyk ...jsem to teď prubnul přes krusader a taky nic ...f4 a nejde smazat ani písmeno ...asi to bude rozbitý ...

...The file ftp://shop/includes/languages/czech/shipping.php was opened with UTF-8 encoding but contained invalid characters. It is set to read-only mode, as saving might destroy its content. Either reopen the file with the correct encoding chosen or enable the read-write mode again in the menu to be able to edit it. ...

No a co ještě chceš? Vždyť ti to tam všechno píšou, ne? Asi jsou ty soubory ve widlácký cp1250, tak si holt musíš při editaci nastavit správné kódování.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.