Zdravím!
Omlouvám se, ale jsem v Linuxu nováček a narazil jsem na následující problém:
Nainstaluji Xubuntu (standardní instalace z LiveCD, nic neměním, Xubuntu má pro sebe celý HDD), párkrát to spustím, přihlásím se, přiinstaluji nějaké aplikace a aktualizace nebo se mknu na web a po několika takovýchto "session" opět zapnu počítač, naběhne mi to do přihlašovací obrazovky, zvolím uživatele, zadám heslo, pak se to chvilku tváří, že to něco dělá, a pak tam mám opět přihlašovací obrazovku, a tak pořád dokola. Prostě se nedostanu do grafického prostředí. Instalaci jsem opakoval několikrát (i s variantou s automatickým přihlášením), ale děje se mi to pořád. Dokonce jsem zkusil instalaci i na jiné PC, ale opět to samé, tak mám za to, že problém je v SW. Xubuntu jsem stáhnul před pár dny, takže jde asi o Xubuntu 9.10. Asi týden před tím jsem na další (třetí) PC nainstaloval Ubuntu 9.10 (přiinstaloval k Woknům) a to chodilo celkem OK.
PC1: HDD 20 GB (asi by mělo stačit), 384 MB RAM, AMD Duron 800MHz (pro poslední pokus nahrazen Athlonem 1100 MHz), instalována 32-bit verze Xubuntu
PC2: HDD 20 GB, 768 MB RAM, AMD Athlon 64 3000+, instalována 64-bit verze Xubuntu (toto PC nebylo připojeno k internetu, takže žádné aktualizace ani dodatečný SW)
Prosím o radu, co s tím.