Zdravim a prosim o pomoc se zvukem na notebooku Asus F3Jc (HDA Intel, ALC660). Mam Kubuntu 9.10 32bit a nově 10.04 64bit. Problem s 9.10 je v tom, ze v ovladani hlasitosti neni u kanalu Master moznost menit hlasitost, pouze ho uplne vypnout. Hlasitost lze menit pouze pro kanal pcm. S tim, ze pcm ovlivnuje hlasitost jenom nekterych aplikaci. Konkretne s KDE apliakcemi (Amarok, zvuky KDE) nehne, ale ovlada hlasitost pro vlc, mplayer, cmus, hry pres wine.
Na webu jsem nasel
navod na reseni pridanim radku options snd-hda-intel model="model" do /etc/modprobe.d/alsa-base.conf, jenze se mi nepodarilo najit "model", pro ktery by to fungovalo. (V 10.04 nemam ani pcm.) Chtel bych se zeptat, jetsli nekdo z Vas nema s timto notebookem a zvukem nejakou zkusenost (at uz positivni nebo negativni) a jestli Vas nenapada nejake reseni.
Dekuji
P.S. Paralelne k tomuto problemu mi hraji zabudovane reproduktory, i kdyz mam pripojena sluchatka, coz bude nejspis hardwarovy problem (na WinXP to delalo taky). Existuje moznost, jak preproduktory softwarove vypnout?
P.P.S. Zkousel jsem liveCD Mandrivy, openSUSE a slax a ani tam to nefunguje dobre.