Dobry den, dlouhodobe mam problem s pripojenim k internetu. Vede nam kabel ze zdi od bratrance. Je to pry nejake 8mi bitove adsl. Dva roky to bylo bez problemu a s pritelkyni jsme na trech pocitacich vyuzivali win XP a ja obcas ubuntu na ktere jsem chtel prejit. Pak pry vyhorel modem u bratrance pri vypadku site a technici dali jinej. Takze se pro nas asi neco zmenilo v siti. A v ten okamzik zacaly problemy. Najednou se neslo pripojit na gmail a nektere stranky. Zjistil jsem, ze pri pokusu o zjisteni rychlosti pres speedmetry nefunguje upload. (Ale emaily jsem byl schopny odesilat - pro me nepochopitelne.)
Zjistil jsem, ze pres windows 7 je pripojeni svizne a bez problemu. Proto nasledovala preinstalace win xp a ubuntu. Opet internet jde vellmi pomalu a omezene.
Z ubuntu se dostanu jen na nejake stranky a to po dlouhem cekani. Take aktualizace systemu jsou problem. Vypada, ze nejdou. Kdyz se ale nekolik minut pocka, vetsinou se to rozbehne a nekdy i dobehne.
Pres win 7 funguje vse. Zmereny download z nich je kolem 5ti mbit a upload 250 kbit/s.
K bratrancovemu modemu se nedostanem. U nas to po byte rozvadi wifi router.
Prosim Vas, tusite v cem a kde by mohl byt problem?