Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomalá maximalizace  (Přečteno 1181 krát)

johny9009

• Návštěvník
Pomalá maximalizace
« kdy: 01 Července 2010, 17:48:17 »
Dobrý den,
trápí mě pomalá maximalizace oken pod Compizem. Našel jsem si příkaz
Kód: [Vybrat]
sudo aticonfig --set-pcs-str=DDX,Direct2DAccel,TRUE
, který by mi to měl podle ohlasů vyřešit. Mám ATI grafickou kartu.
Příkaz mi ale nejde spustit, konzole vrací
No layout section was found in the file: '/etc/X11/xorg.conf'.
Please run 'aticonfig --initial' first or modify your configurationfile manually and run aticonfig again.
aticonfig: parsing the command-line failed.
.
Když jsem se pokusil spustit sudo aticonfig --initial, tak to byl jiný problém a to
Found fglrx primary device section
 Unable to find any supported Screen sections
.
A v tom konfigurační souboru vůbec netuším co mám měnit.
Neměl by jste pro mě prosím někdo nějakou radu?
Děkuji

Dudan166

• Návštěvník
Re: Pomalá maximalizace
« Odpověď #1 kdy: 01 Července 2010, 20:27:40 »
Ahoj,
já měl stejný problém a vyřešil jsem ho nakonec výměnou xorg-serveru.
 https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/fglrx-installer/+bug/381003

johny9009

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Července 2010, 21:03:56 »
A to jste prosím dělal na Ubuntu 10.04?
já když jsem přidal do zdrojů deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-x-swat/xserver-no-backfill/ubuntu lucid main, tak mi to zahlásilo, že se nic nestáhlo, že to tam není.
Zkoušel jsem přidat i xserver-xorg-1.7.6-gc (http://ppa.launchpad.net/info-g-com/xserver-xorg-1.7.6-gc/ubuntu lucid main), který jde a už ten repozitář otevřu. Ale netuším co z něj mám nainstalovat.
Děkuji

Jeremi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 01 Července 2010, 21:17:13 »
S najnovsov verziov oficialnych ovladacov od AMD mi netreba nic upravovat pri starsich verziach som musel davat toto xserver-xorg-1.7.6-gc

johny9009

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Července 2010, 21:20:47 »
S najnovsov verziov oficialnych ovladacov od AMD mi netreba nic upravovat pri starsich verziach som musel davat toto xserver-xorg-1.7.6-gc
Jako, že ti to fungovalo všechno rychle hned bez jakýchkoliv úprav?

johny9009

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 01 Července 2010, 22:42:09 »
Tak problém vyřešen  :)
Pro ty, kteří mají stejný problém -
Musím říct, že jsem z toho měl docela nervy. Vyřešila to instalace ovladačů přímo ze stránek AMD. Po instalaci mi ale nešly efekty vůbec žádné. Tak jsem to podle manuálu, který u toho byl přiložen, zase odstranil. V tu chvíli mi přestala jít grafika úplně, takže jsem po restartu musel jít do low-graphic režimu. Tam jsem se pokusil nainstalovat je znovu zpátky pomocí Ovladače hardwaru, stejně jako při instalaci systému. Jenže z neznámého důvodu to nešlo. Tak jsem se rozhodl k radikálnímu řešení - šel jsem do synaptic balíků, vyhledal ATI a vše co se našlo a bylo nainstalováno jsem odstranil. V tu chvíli mi položka Ovladače hardwaru zmizela úplně, nemám jí tam doteď, ale doufám, že to vadit nebude. Vůbec si nedokážu představit co by se stalo, kdybych v tu chvíli restartoval počítač  :). Já jsem ale znovu spustil stažený instalátor od ATI a po restartu jde vše jak má a maximalizace je rychlá.
Rozhodně to není moc dobrý způsob, takže ho opravdu nedoporučuji. Určitě by přeinstalace měla jít udělat nějak normálně. Mě to ale krásně vyřešilo všechny problémy.
« Poslední změna: 01 Července 2010, 22:43:41 od johny9009 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.