Tak si na PC spust liveCD...a dd můžeš směrovat i do souboru, takže takhle
sudo mkdir /media/vystup
sudo mount /dev/sda /media/vystup
dd bs=1M if=/dev/hda | ssh user@ip_addr 'dd of=/media/vystup/blabla/klonovanydisk.img'
Vystvětlení: vytvoříš adresář, do kterého namountuješ; přimountuješ disk (označení si zjisti třeba v Gparted); naklonuj disk do souboru na disku
Buď jsem to špatně pochopil nebo vysvětlení je pro opačný způsob. Popíšu to tedy podrobněji. Běží nám server v serverovně na IT uzlu, Ubuntu 10.04 LTS, fyzický přístup je možný jen po domluvě se správcem. Takže tam nemůžu kdykoliv dojet (jinak bych disk vzal domu a pres HDClone udelal klon a je to). Takže bych to chtěl udělat nějak na dálku z domova, bez nutnosti tam jet a dělat nějaké úpravy na místě. Našel jsem různé postupy, ale žádný není shodný s mým problémem a nejsem schopen to dát nějak dohromady.
Takže z dosavadních informací jsem pochopil, že musím udělat pomocí dd obraz disku na serveru (přes SSH přístup), obraz(img) přenesu k sobě na nějaký disk, kde ale bude muset být souborový systém pro Linux. Pak pomocí LiveCD spustím Linux, připojím disk z obrazem a ještě disk na kterém chci vytvořit klon(musel bych mít dva disky) a spustim dd (na systému spuštěném pomocí LiveCD a z obrazu vytvořím disk. Popsal jsem to správně a je to možné takhle udělat nebo by bylo možné z toho obrazu vytvořit klon disku i pomoci, třeba Clonezilla a pod.
Pokud by se našel někdo, kdo by mi napsal jak by měli příkazy vypadat, usnadní mi to práci. Děkuji.