a v grubu se ti ukazuje jak win XP tak i win 7 ?? pokud ano a jen nechceš aby se ti ten výběr zobrazoval ještě jednou při načítání windows loaderu tak musíš v naběhlém win 7 upravit soubor boot.ini. momentálně mám k dispozici jen win XP tak nevím jestli nebude trošku odlišnej postup.. ale když dáš spustit program "WIN + R" a napíšeš sysdm.cpl naskočí ti okno,ve kterym klikneš na tlačítko upravit a odmažeš druhý systém a uložíš.
Právě že ne... kdyby obě položky byly v Grubu, bylo by to snadný. Ale právě ty zaváděče sou následujícím způsobem:
Ubuntu (jakýkoliv linux ekviv a číslo jádra jsou akorát řádky navíc)
Windows 7 loader
a po odkliknutí toho Windows 7 loaderu se teprve zobrazí menu
Windows XP
Windows 7 (kdyby někdo měl ještě třeba Vistu tak taky další řádek)
no a mě jde o to, zda nějakým hraním třeba v tom Grub-customizeru, nebo nějakým jiným přetvořením Grubu (i když hodně se přechází právě na Grub2 a to menul.lst už nen moc vidět) zda by nějakým oblbovákem šlo dostat to menu do zaváděče následujícím způsobem:
Ubuntu
WIn 7
Win XP (či naopak ty widle, to už je celkem fuk:D)
protože sice je to maličkost, ale odklikávat prvně jeden bootloader a pak muset odklikávat druhej a znova vybírat mi nepřijde pohodlný, ačkoliv jsem zatím s tím smířenej....
čistě teoreticky by to podle mě jít mělo, dyk každej systém má svou partition. Nemá tu někdo zkušenost? nezkoušel to někdo kdo má multiboot si s tím vyhrát? Pro mě je to vysoká zaváděčská a sem totální noob a lama :-)) takže maximálně tak zvládám nějakej návod a to ještě ve stylu klikni tam a tam, nebo napiš tam a tam a to a to :-)))
pak právě bych tu jednu položku mohl odmazat v tom Win 7 loaderu a bylo by to, měl bych všechny systémy pod jedním bootmenu na výběr a nemusel bych odklikávat výběry ve dvou bootmeníčkách....
díky moc!....