Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lze bezpečně smazat Kwrite?  (Přečteno 2489 krát)

beer

• Host
Lze bezpečně smazat Kwrite?
« kdy: 15 Září 2011, 03:02:44 »
Lze bezpečně smazat Kwrite v KDE? Proč je na něm závislá plazma?

vhejda

• Aktivní člen
  • *
  • Když něco nevíš tak se zeptej, pěstí toneopravíš!
    • VHComputer
Re: Lze bezpečně smazat Kwrite?
« Odpověď #1 kdy: 15 Září 2011, 05:23:20 »
No bude to proto, že je to výchozí program pro dané prostředí. Každé prostředí si nese sebou několik vlastních prográmků, které jsou na sobě závyslé.
Nicméně určitě je možnost apt-get bez závyslostí. Mělo by to jít, ale nepoužil jsem to tak nevím jak ten příkaz přesně je. Snad někdo jiný poradí víc.

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 15 Září 2011, 07:14:46 »
Jde to klasicky přes apt-get -r s ignorováním závislostí, ale asi se to nebude KDE líbit

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #3 kdy: 15 Září 2011, 10:55:44 »
Nevím jak v Ubuntu, ale v Archu na KWrite závisí i takový KATE (který používám). Tato závislost se do KDE zanesla tuším až někd během posledních tří měsíců. Je to podivné....
ArchLinux (KDE)
Můj web

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #4 kdy: 15 Září 2011, 11:10:31 »
a proc ho chces mazat ? nestaci ho nepouzivat ?
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 15 Září 2011, 12:26:29 »
kwrite jde pres apt-get remove normalne odebrat. Aptitude ti asi bude chtit odebrat jeste buhvi co dalsiho, takze mozna bude dobre oznacit dane baliky jako instalovane rucne

a proc ho chces mazat ? nestaci ho nepouzivat ?

na debianu se kwrite cpe do vsech nabidek pred kate, je to defaultni editor a nejak se mi to neodarilo jednoduse zmenit. Pravdepodobne v tomto pripade bude jednodussi odinstalace
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

vhejda

• Aktivní člen
  • *
  • Když něco nevíš tak se zeptej, pěstí toneopravíš!
    • VHComputer
« Odpověď #6 kdy: 15 Září 2011, 14:55:56 »
A nestačí v nastavení > upřednostňované aplikace zaměnit KWriter za Kate? Nebo přímo u požadovaného souboru ve vlastnostech označit ať se otvírá v Kate? přijde mi to snažší.  :P

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 15 Září 2011, 16:15:33 »
A nestačí v nastavení > upřednostňované aplikace zaměnit KWriter za Kate? Nebo přímo u požadovaného souboru ve vlastnostech označit ať se otvírá v Kate? přijde mi to snažší.  :P

tohle mi nefungovalo :)
KDE ma obcas mouchy no..

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #8 kdy: 15 Září 2011, 21:26:54 »

tohle mi nefungovalo :)
KDE ma obcas mouchy no..
mě to na archu v pohodě jde :)
ArchLinux (KDE)
Můj web

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 15 Září 2011, 22:01:54 »
mě to na archu v pohodě jde :)

Je to mozne, debian testing ma v repu verzi 4.6, arch 4.7, mozna, ze to opravili

Danny145

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 15 Září 2011, 22:44:40 »
heh tak teďka koukám a KWrite nikde nemám, takže jsem ho už asi odstranil hnedka po instalaci (kdo si ty všechny úpravy má pamatovat).. no a systém se mi nijak nehroutí a vše jede v poho i bez něj ;)

beer

• Host
« Odpověď #11 kdy: 16 Září 2011, 03:11:13 »
A nestačí v nastavení > upřednostňované aplikace zaměnit KWriter za Kate? Nebo přímo u požadovaného souboru ve vlastnostech označit ať se otvírá v Kate? přijde mi to snažší.  :P

No já nesnáším jak Kwrite tak Kate :-). Nemám rád, když debilní textovej editor nepoužívá standardní klávesové zkratky. Zvykl jsem si na gedit a kate ani kwrite nechci a je zbytečné, abych měl v systému 3 textové editory a ještě editory typu nano.

Zdá se mi, že oproti geditu prakticky nic neumí. Co se týká těch zkratek, nahradit je všude ctrl+h (ať už v notepadu, wordpadu, geditu, notepadu++), v těchto editorech je to nesmyslně.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #12 kdy: 16 Září 2011, 10:31:06 »
No já nesnáším jak Kwrite tak Kate :-). Nemám rád, když debilní textovej editor nepoužívá standardní klávesové zkratky. Zvykl jsem si na gedit a kate ani kwrite nechci a je zbytečné, abych měl v systému 3 textové editory a ještě editory typu nano.

no vidis, to je zajimave, me zase gedit pripada naprosto debilni a zaostaly ;)
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

beer

• Host
« Odpověď #13 kdy: 16 Září 2011, 17:50:51 »

no vidis, to je zajimave, me zase gedit pripada naprosto debilni a zaostaly ;)
Hm, zajímavé, a v čem? Co umí Kate a Kwrite a neumí Gedit? Umí číslování řádků, změnu pozadí, inteligentní odsazování?

beer

• Host
« Odpověď #14 kdy: 17 Září 2011, 00:34:36 »
Tak oprava, koukám že kwrite toho také umí dost a má možnost změny klávesových zkratek, to mne nenapladlo :). Číslování řádků má také tak si ho ještě nechám. Ty klávesové zkratky, to mne fakt štvalo, že jsou jinak. Ale když si to můžu přenastavit, tak je to jedno.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.