Dobrý den,
prosím Vás, používám nejnovější Ubuntu, ale stále jsem začátečník. Mám angličtinu na CD, program je pro nainstalování i v Linuxu a píší tam i Ubuntu. V souboru readme.txt jsou tyto informace :
3.1 System Requirement
Redhat, Mandrake 9.2, GNU/Linux, GNU Debian.
Pentium 350Mhz
64 MB RAM
3.2 Steps for Installation
Mount CD and then Double-click on the CD icon called 'PETPRACTICETESTS'.
Double-click on the file called 'Linuxsetup.sh'
Optionally, you can run the installer file 'PETsetup.bin'
from your CD drive:/Disk1/InstData/Linux/VM/
Important: a. You need to download native support for mp3, if your system does not have mp3 support.
b. The Flash Player 6 for Linux requires at a minimum glibc 2.2.x
Example with Ubuntu Linux, simply use the Synaptic Package Manager to install these libraries:
libg++2.8.1.3glibc2.2
libstdc++2.10glibc2.2
libgtk 1.2
BOHUŽEL, ale nejsem schopen ani takto to nainstalovat. Pokud dvakrát kliknu (spustím) soubor linuxsetup.sh, tak se mi akorát otevře v textovém editoru. Našel jsem si tedy na netu, že musím tento soubor označit jako spustitelný (tuším spustitelný příznak se tomu říká), ale to nejde, jelikož je zdrojem CD ROM a na něm nemohu nic měnit. Zkoušel jsem i nějak různé v terminálu, ale to se k tomu souboru ani nemůžu dostat, mám nějaké zkušenosti se starým dobrým DOSem, ale jednoduše nevím jak se dostat v terminálu na CD ROM a navíc si ani nejsem jistý, zda-li by mi pomohlo, pokud bych se tam dostal. Program je tedy instalovatelný i v ubuntu, má to být dokonce jednoduché, ale já na to už několik hodin nemohu přijít. Tady na fóru jsem se opravdu snažil najít nějakou užitečnou radu, ale bohužel ... děkuji