Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace softwaru (angličtina) z cd romu  (Přečteno 1258 krát)

svejk77

• Návštěvník
instalace softwaru (angličtina) z cd romu
« kdy: 02 Října 2011, 10:57:38 »
Dobrý den,

prosím Vás, používám nejnovější Ubuntu, ale stále jsem začátečník. Mám angličtinu na CD, program je pro nainstalování i v Linuxu a píší tam i Ubuntu. V souboru readme.txt jsou tyto informace :

3.1 System Requirement
Redhat, Mandrake 9.2, GNU/Linux, GNU Debian.
Pentium 350Mhz
64 MB RAM

3.2 Steps for Installation
Mount CD and then Double-click on the CD icon called 'PETPRACTICETESTS'.
Double-click on the file called 'Linuxsetup.sh'

Optionally, you can run the installer file 'PETsetup.bin'
from your CD drive:/Disk1/InstData/Linux/VM/

Important:    a. You need to download native support for mp3, if your system does not have mp3 support.
      b. The Flash Player 6 for Linux requires at a minimum glibc 2.2.x 

Example with Ubuntu Linux, simply use the Synaptic Package Manager to install these libraries:
      libg++2.8.1.3glibc2.2
      libstdc++2.10glibc2.2
      libgtk 1.2

BOHUŽEL, ale nejsem schopen ani takto to nainstalovat. Pokud dvakrát kliknu (spustím) soubor linuxsetup.sh, tak se mi akorát otevře v textovém editoru. Našel jsem si tedy na netu, že musím tento soubor označit jako spustitelný (tuším spustitelný příznak se tomu říká), ale to nejde, jelikož je zdrojem CD ROM a na něm nemohu nic měnit. Zkoušel jsem i nějak různé v terminálu, ale to se k tomu souboru ani nemůžu dostat, mám nějaké zkušenosti se starým dobrým DOSem, ale jednoduše nevím jak se dostat v terminálu na CD ROM a navíc si ani nejsem jistý, zda-li by mi pomohlo, pokud bych se tam dostal. Program je tedy instalovatelný i v ubuntu, má to být dokonce jednoduché, ale já na to už několik hodin nemohu přijít. Tady na fóru jsem se opravdu snažil najít nějakou užitečnou radu, ale bohužel ... děkuji

svejk77

• Návštěvník
Re:instalace softwaru (angličtina) z cd romu
« Odpověď #1 kdy: 02 Října 2011, 14:00:19 »
pokud v mém dotazu cokoliv chybí, tak napište, sedím tu u toho a doufám v odpověď. Moc díky

zkoušel jsem již vše možné, podle různých stránek, hledal jsem v google, také jsem zkoušel přidávat jiné zdroje v centru softwaru pro ubuntu, tam mi to nic na cd nenajde ... to jako mohu instalovat jedině balíčky s příponou .deb nebo jak to vlastně je? To skutečně budu muset přejít po několika měsících spokojeného užívání Ubuntu zpět na windows? ... pokud nemám šanci to nainstalovat, tak mi to prosím alespoň napište, děkuji
« Poslední změna: 02 Října 2011, 14:16:52 od svejk77 »

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Října 2011, 14:27:54 »
Zkus sh linuxsetup.sh , nebo cd zkopíruj na disk a uprav.

svejk77

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Října 2011, 14:31:52 »
napsalo mi to toto :

svejk@svejkuv:~$ sh linuxsetup.sh
sh: Can't open linuxsetup.sh

a zkopírovat jsem to zkoušel, prostě jsem vytvořil složku a do ní nainstaloval celý obsah cd, ale když jsem vyzkoušel předchozí postupy, tak to neudělalo vůbec nic

taktéž jsem zkoušel udělat iso soubor a z něj to také nešlo ... pořád se snažím to nějak rozchodit, budu vděčný za jakoukoliv radu či odkaz
« Poslední změna: 02 Října 2011, 15:00:52 od svejk77 »

pacholik

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 02 Října 2011, 15:36:01 »
Terminál
nejdřív cd do složky s linuxsetup.sh a pak až sh linuxsetup.sh

myslím ale že takhle zastaralej soft budeš mít větší šanci rozchodit win verzi ve wine

svejk77

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 02 Října 2011, 16:06:25 »
aha, taky jsem si vsimnul, ze je to z roku 2007 ... takze teda pres wine, tak snad to zvladnu :) moc ti děkuji

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 03 Října 2011, 07:25:06 »
No nevím proč by to nemělo jít? Já jsem rozchodil na 10.04 i UT2004 a frčelo to.
Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 03 Října 2011, 12:57:19 »
No nevím proč by to nemělo jít? Já jsem rozchodil na 10.04 i UT2004 a frčelo to.
Můžeš prosím podrobněji popsat jak?

donny

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 03 Října 2011, 13:48:08 »
Jestli je pravda, že potřebuje GTK 1.2, tak asi bude skutečně nejlepší zkusit to spustit ve wine. Protože tak starou knihovnu už v repozitáři nenajdeš.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.