Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Upgrade Ubuntu 11.10. -> 12.04  (Přečteno 3163 krát)

hariprasad

• Návštěvník
Upgrade Ubuntu 11.10. -> 12.04
« kdy: 10 Června 2012, 18:59:10 »
Ubuntu 11.10, AMD x86-64Pokus o upgrade skončí chybou na posledním souboru.
Citace
Failed to fetch http://cz.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/libr/libreoffice/libreoffice-emailmerge_3.5.3-0ubuntu1_all.deb Connection failed
Vzhledem k tomu, že se jedná o odkaz na český server Ubuntu, a navíc jde Libreoffice, tak se domnívám, že by mohl existovat nějaký jednoduchý workaround. Stejně používám anglické nastavení a češtinu jenom, pokud jí potřebuji.
Ubuntu 12.04 x86-64, Gnome Classic, MSI 890GXM-G65, GeForce GTS 450/PCIe/SSE2, AMD Phenom(tm) II X4 925 Processor × 4 , KINGSTON DDR 1300MHz 8GiB, HDD Samsung 320GB - SATA II

hariprasad

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Upgrade Ubuntu 11.10. -> 12.04
« Odpověď #1 kdy: 10 Června 2012, 19:44:29 »
Přechody na 12.04 nedopadá většinou dobře a i když proběhne tak potom stejně každý udělá čistou instalaci. Takže má rada je zalohovat data a vrhnout se na čistou instalaci ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

geblina

• Aktivní člen
  • *
  • Bez pivka a metalu si svět nedovedu představit.:-)
« Odpověď #2 kdy: 10 Června 2012, 19:56:06 »
Přesně tak. :)

hariprasad

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 10 Června 2012, 22:31:53 »
Přechody na 12.04 nedopadá většinou dobře a i když proběhne tak potom stejně každý udělá čistou instalaci. Takže má rada je zalohovat data a vrhnout se na čistou instalaci ;)

Mě se to zatím vždycky nějak povedlo, čistou instalaci jsem už nedělal asi 7 let. Teď už se to povedlo také, i když ještě nevím, jestli je většina věcí v pořádku. Zbytek si většinou nějak opravím. Problém byl v tom, že je potřeba v
Citace
Software Sources
vypnout volbu
Citace
Comunity maitained free and open source software
. Ještě jsem vypnul pro jistotu
Citace
Software restricted by copyright or legal issues (multiverse)
, ale to už nemělo podle mě vliv. Problém byl zřejmě v LibreOffice. P.S. Ubuntu si nemohu vynachválit, mám s ním méně problémů než s Windows.
Ubuntu 12.04 x86-64, Gnome Classic, MSI 890GXM-G65, GeForce GTS 450/PCIe/SSE2, AMD Phenom(tm) II X4 925 Processor × 4 , KINGSTON DDR 1300MHz 8GiB, HDD Samsung 320GB - SATA II

hariprasad

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 11 Června 2012, 09:32:09 »
Ano já v zásadě také na všech počítačích přecházím ale při přechodu na 12.04 to opravdu není růžové. Věř mi nestojí to za to.
Ta hodina a půl i s nastavováním a doinstalováním svých programů tě nezabije a bude ti vše chodit normálně a nebudeš muset nic řešit ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #5 kdy: 11 Června 2012, 09:57:29 »
Ano já v zásadě také na všech počítačích přecházím ale při přechodu na 12.04 to opravdu není růžové. Věř mi nestojí to za to.
Ta hodina a půl i s nastavováním a doinstalováním svých programů tě nezabije a bude ti vše chodit normálně a nebudeš muset nic řešit ;)
tohle by skutecne chtelo napsat primo na titulni stranku Ubuntu.cz a taky dopsat ve spravci aktualizaci do hlasky nabizejici uipgrade!
Ja uz upgrade nekolik let zasadne neprovadim!!! Disk si rozdeluju rucne a /home neformatuji...
Byla tady debata o upgrade a nekdo vehementne tvrdil, ze kdysi (u sedmicek az devitek) to fakt haprovalo - ale ze ted je to uz vsecko v poradku - jak vidim, tak asi ne...
Skutecne si myslim, ze na nespolehlivost upgradu by meli byt upozorneni vsichni uzivatele!
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

nezik

• Stálý člen
  • **
    • Chalupa Himmelreich
« Odpověď #6 kdy: 11 Června 2012, 18:35:32 »
taky jsem provedl upgrade z 11.10 na 12.04 a měl jsem v systému víc než 1900 balíků. Systém byl pomalejší a padalo LibreOffice. Po mnoha různých pokusech došlo na čistou instalaci a max spokojenost.
Ubuntu 16.04
Kdesu není první slovo Hanáckeho opilce po probuzení, ale příkaz systému.
Ubuntu - nejlepší pařba od Diabla II. ;D

hariprasad

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 11 Června 2012, 23:20:36 »

V mém případě to opravdu nebude hodina a půl. Takže upgrade je hotový, asi tam bude i spousta balastu, ale zatím mi všechno funguje. Nevím, proč všichni tak strašně moc ty upgrady podceňujete. Chápu to na Windows, tam je velmi silný předpoklad, že to po asi tak 2-5 letech přestane chodit. Nikdo mi zatím nevysvětlil proč zrovna Windows mají takovou fíčuru, ale Linux je odvozenina od Unixu, a některé věci tam chodí prostě spolehlivěji. Vzpomínal jsem kolikrát jsem dělal čistou instalaci a myslím, že asi dvě. Ubuntu 6 a 7. Od sedmičky dělám pořád jenom upgrade. Díval jsem se schválně kolik je to let, tak sedm to nebude, asi tak 5. Dokonce jsem mezitím upgradoval i HW (deska, procesor, grafická karta) a když jsem přehodil HD, tak systém normálně naběhl. Jediné, na co jsem si dal pozor, aby to zase byl 64 bit a procesor od AMD. Ale mám dojem, že by to nastartovalo i na 64 bit Intelu. Je pravda, že po instalaci se mi několikrát povedlo při konfiguraci a dolaďování systém tak rozvrtat, že jsem se musel vracet k záloze a upgradovat znovu, ale to nebyla ani tak otázka upgrade, to by se mi povedlo i na čisté instalaci. Také mám dojem, že jeden upgrade nebyl moc povedený, tak jsem počkal několik měsíců, oni to mezitím programátoři z Canonical odladili a pak se už upgrade povedl. Takže vesele upgradujte, funguje to.  :)

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 11 Června 2012, 23:38:48 od hariprasad »

hariprasad

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 12 Června 2012, 14:05:00 »
Ale jo mě se to také jednou povedlo :) Je to náš domácí počítač a vše na něm chodí po Upgradu jak má ;)
Ale na dalších čtyřech to skončilo katastrofou... Proto raději radím čistou instalaci ;)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #9 kdy: 12 Června 2012, 17:29:11 »

V mém případě to opravdu nebude hodina a půl. Takže upgrade je hotový, asi tam bude i spousta balastu, ale zatím mi všechno funguje. Nevím, proč všichni tak strašně moc ty upgrady podceňujete. Chápu to na Windows, tam je velmi silný předpoklad, že to po asi tak 2-5 letech přestane chodit. Nikdo mi zatím nevysvětlil proč zrovna Windows mají takovou fíčuru, ale Linux je odvozenina od Unixu, a některé věci tam chodí prostě spolehlivěji. Vzpomínal jsem kolikrát jsem dělal čistou instalaci a myslím, že asi dvě. Ubuntu 6 a 7. Od sedmičky dělám pořád jenom upgrade. Díval jsem se schválně kolik je to let, tak sedm to nebude, asi tak 5. Dokonce jsem mezitím upgradoval i HW (deska, procesor, grafická karta) a když jsem přehodil HD, tak systém normálně naběhl. Jediné, na co jsem si dal pozor, aby to zase byl 64 bit a procesor od AMD. Ale mám dojem, že by to nastartovalo i na 64 bit Intelu. Je pravda, že po instalaci se mi několikrát povedlo při konfiguraci a dolaďování systém tak rozvrtat, že jsem se musel vracet k záloze a upgradovat znovu, ale to nebyla ani tak otázka upgrade, to by se mi povedlo i na čisté instalaci. Také mám dojem, že jeden upgrade nebyl moc povedený, tak jsem počkal několik měsíců, oni to mezitím programátoři z Canonical odladili a pak se už upgrade povedl. Takže vesele upgradujte, funguje to.  :)
*censored*! ...aha, tak exkrement!  :-*
« Poslední změna: 12 Června 2012, 17:30:45 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.