Ano já v zásadě také na všech počítačích přecházím ale při přechodu na 12.04 to opravdu není růžové. Věř mi nestojí to za to.
Ta hodina a půl i s nastavováním a doinstalováním svých programů tě nezabije a bude ti vše chodit normálně a nebudeš muset nic řešit 
V mém případě to opravdu nebude hodina a půl. Takže upgrade je hotový, asi tam bude i spousta balastu, ale zatím mi všechno funguje. Nevím, proč všichni tak strašně moc ty upgrady podceňujete. Chápu to na Windows, tam je velmi silný předpoklad, že to po asi tak 2-5 letech přestane chodit. Nikdo mi zatím nevysvětlil proč zrovna Windows mají takovou fíčuru, ale Linux je odvozenina od Unixu, a některé věci tam chodí prostě spolehlivěji. Vzpomínal jsem kolikrát jsem dělal čistou instalaci a myslím, že asi dvě. Ubuntu 6 a 7. Od sedmičky dělám pořád jenom upgrade. Díval jsem se schválně kolik je to let, tak sedm to nebude, asi tak 5. Dokonce jsem mezitím upgradoval i HW (deska, procesor, grafická karta) a když jsem přehodil HD, tak systém normálně naběhl. Jediné, na co jsem si dal pozor, aby to zase byl 64 bit a procesor od AMD. Ale mám dojem, že by to nastartovalo i na 64 bit Intelu. Je pravda, že po instalaci se mi několikrát povedlo při konfiguraci a dolaďování systém tak rozvrtat, že jsem se musel vracet k záloze a upgradovat znovu, ale to nebyla ani tak otázka upgrade, to by se mi povedlo i na čisté instalaci. Také mám dojem, že jeden upgrade nebyl moc povedený, tak jsem počkal několik měsíců, oni to mezitím programátoři z Canonical odladili a pak se už upgrade povedl. Takže vesele upgradujte, funguje to.

[příloha smazaná administrátorem]