Export do PDF umí v linuxu skoro každý program již v základu... Jinak bych chtěl zareagovat na tu trpělivost.. Já když přecházel před třemi lety na Ubuntu z Windows, tak jsem měl taky kritické období, ve kterém jsem stále váhal zda zůstat anebo se vrátit zpět.. Trvalo cca 1 měsíc než jsem si zvykl a ve finále jsem Windows už k ničemu nepotřeboval a Ubuntu vyhovovalo stoprocentně více.
To vypadá nadějně :-) já jsem dost trpělivý a zvídavý a šťoural, pořád zkouším něco nové, takže jsem zvědavý. No, k tomu PDF.. já mám určité specifické požadavky související s technologií PDF, které jen tak běžný kancelářský program nebo export nezvládne, takže asi tak. Musím přesně vidět, co se děje, jaká podmnožina fontů se vkládá, do jakého barevného prostoru se převádějí barvy, jaká komprimace je použita na barvy a v jaké velikosti a spousta dalšího.
Bohužel moje práce je značně specifická a mám specifické nároky. Uvidím, jestli se Ubuntu uplatní i ve vyloženě korporátní sféře. Tam už to nebude otázka samotného OS, ale programů. Do té doby bych chtěl poznat, jak vlastně linux funguje.