Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dá sa uložiť rozloženie programov na jednotlivých plochách? [Vyriešené]  (Přečteno 2496 krát)

romor

• Aktivní člen
  • *
Štandardne používam pri určitej práci rovnaké programy na rovnakých pracovných plochách a celkom by mi pomohlo, keby som si toto rozmiestnenie mohol nejako uložiť a potom jednoducho (napr. kliknutím na nejakú ikonu) obnoviť. Dá sa to nejako spraviť? Dá sa nastaviť, na ktorej ploche sa má program otvoriť? Ďakujem.
« Poslední změna: 27 Června 2012, 19:59:21 od romor »
Ubuntu 12.04 64 bit & Linux Mint 13 & Linux Deepin

Citrisin

• Aktivní člen
  • *
Re:Dá sa uložiť rozloženie programov na jednotlivých plochách?
« Odpověď #1 kdy: 25 Června 2012, 18:57:06 »
V Compizu je to například jen otázka několika kliknutí. Které grafické prostředí používáte? (tedy okenní správce)
†Asus M51Va
*Lenovo Ideapad Y580, intel i5 Ivi bridge, Nvidia GTX660, 8GB ram, 32GB ssd (Samsung), 1TB hdd.
Ubuntu 12.10, Gnome shell.

romor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2012, 21:23:21 »
Používam Ubuntu 12.04, tak je to Gnome. Ale postrehol som na fórach, že spúšťať priamo CompizManager sa v U12.04 príliš neodporúča. ???

Citrisin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 25 Června 2012, 23:25:11 »
Opravím vás, Gnome = Metacity, Gnome3 = Mutter, Unity = Compiz. Unity je plugin pro Compiz. Doporučuji vám nainstalovat si compizconfig-settings-manager.
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install compizconfig-settings-managerAsi bude nutné ještě nainstalovat také balík "compiz-plugins-extra". poté spustíte přes alt+f2 a napsáním ccsm nastavení Compizu. Doporučuji nesahat na to co neznáte. Nic nevypínat a jen najít správu oken. Zde by se měl nacházet plugin "rozmístění oken", či podobný název. Bude ho nutné asi zapnout. Poté kliknete na jeho ikonu a v jeho nastavení vždy označíte okno a plochu na které se má při startu zobrazovat. Po znovu spuštění aplikace by se již měla objevovat na nastavené ploše.
Omlouvám se za velmi zběžný návod, naviguji podle paměti.
†Asus M51Va
*Lenovo Ideapad Y580, intel i5 Ivi bridge, Nvidia GTX660, 8GB ram, 32GB ssd (Samsung), 1TB hdd.

Lukee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 26 Června 2012, 10:26:35 »
Zajímavý nápad. Existuje možnost něco takového nastavit v prostředí LXDE? (Lubuntu)

romor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 26 Června 2012, 11:04:59 »
Vďaka, funguje to. Programy sa mi už otvárajú na okná, ktoré im určím. Ešte keby sa skupina programov dala otvoriť jedným kliknutím.  ;)

Cuore

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 26 Června 2012, 12:36:35 »
na to si udělej spouštěč  ;)

pacholik

• Závislák

Citrisin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 26 Června 2012, 17:55:23 »
wiki.ubuntu.cz/Automatické rozmisťování oken
Pravda, stačí trochu hledat na wiki a na googlu...
Vďaka, funguje to. Programy sa mi už otvárajú na okná, ktoré im určím. Ešte keby sa skupina programov dala otvoriť jedným kliknutím.  ;)
Nevím proč, ale tuším že Gnome3 ruší tvorbu spouštěčů jak jsem je znal v Gnome2. Vytvořit nový spouštěč už není tak jednoduché. Zde je můj návod jak na spuštění několika programů jedním dvojklikem:
vytvoříte se někde nový textový dokument do kterého pod sebe napíšete aplikace (jako by jste je spouštěl přes terminál). Soubor nastavíte jako spustitelný. Na plochu poté vytvoříte nový dokument s názvem třeba "start.desktop". Do něho vložte a upravíte tento obsah:
[Desktop Entry]
Exec=<odkaz na spustitelný textový dokument ze začátku>
Icon=<případný odkaz na ikonu. Pokud používáte nějakou sadu ikon, naleznete jí ve složce "~/.icons/">
Type=Application
Poté stačí jen nastavit spustitelnost. Melo by fungovat.
Pokud již nepotřebujete nic jiného blízkého tomuto tématu, prosím označte téma za vyřešené.
†Asus M51Va

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #9 kdy: 26 Června 2012, 18:31:39 »
wiki.ubuntu.cz/Automatické rozmisťování oken
Pravda, stačí trochu hledat na wiki a na googlu...
Nevím proč, ale tuším že Gnome3 ruší tvorbu spouštěčů jak jsem je znal v Gnome2. Vytvořit nový spouštěč už není tak jednoduché. Zde je můj návod jak na spuštění několika programů jedním dvojklikem:
vytvoříte se někde nový textový dokument do kterého pod sebe napíšete aplikace (jako by jste je spouštěl přes terminál). Soubor nastavíte jako spustitelný. Na plochu poté vytvoříte nový dokument s názvem třeba "start.desktop". Do něho vložte a upravíte tento obsah:
[Desktop Entry]
Exec=<odkaz na spustitelný textový dokument ze začátku>
Icon=<případný odkaz na ikonu. Pokud používáte nějakou sadu ikon, naleznete jí ve složce "~/.icons/">
Type=Application
Poté stačí jen nastavit spustitelnost. Melo by fungovat.
Pokud již nepotřebujete nic jiného blízkého tomuto tématu, prosím označte téma za vyřešené.

Není ani třeba vytvářet externí skript, stačí si spustit vlastní shell rovnou:

Exec=sh -c "příkaz & příkaz & ..."

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.