Tak proběhla úspěšná instalace 12.10 Beta 2, stažení a instalace ovladače. Nicméně po přihlášení, je vidět pouze plocha a pokud stisknu ctrl+alt+t tak otevře terminál bez lišty s křížkem, minimalizací...... Označil bych se pouze za pokročilého uživatele, takže co s tím opravdu nevím. Ale bez úprav to neběží....

Takže v p**i...

Po pokusu přepnutí v U 12.04.1 z Intel HD 3000 na Radeonku a restartu PC všechno v krosu. Radeonka mi vůbec spustit nejde a v textovém režimu po přepnutí zpět na HD 3000 systém nastartuji, ale pouze do Unity 2D a Catalyst mě do sebe vůbec nepustí s hláškou:
Vyskytl se problém s inicializací Catalyst Control Center verze pro Linux. Mohl být způsoben následující příčinou.
Ovladač grafické karty AMD není instalován nebo nefunguje správně.
Nainstalujte ovladač AMD vhodný pro váš hardware AMD, nebo jej nakonfigurujte pomocí příkazu aticonfig.
Vzhledem k tomu co jsem pochopil z fora:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1930450/ To asi ani dohromady nedám protože pro nastavení potřebuji čistý systém bez zásahu do ovladačů gafiky... Jdu reinstalovat systém. Na opravování bohužel není čas. Fungovat potřebuji naplno už zítra...