Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: složité vypalování v k3b a zamrzající nautilus  (Přečteno 1232 krát)

Kaktus

• Aktivní člen
  • *
složité vypalování v k3b a zamrzající nautilus
« kdy: 25 Října 2012, 17:30:24 »
Potřeboval bych poradit jak nastavit k3b, aby mi při vypalování nepsal hlášku "nepodařilo se odpojit médium". Vypalovat ale lze, jelikož když medium po tomto oznámení vysunu a zasunu zpět do mechaniky přes čudlík, vypalování dopadne dobře. V k3b je průvodce nastavení systémových oprávnění, a u používané vypalovačky hlásí softwarově vše OK (cdrdao 4711, wodim 4711 a growisofs 0755). Problém ale je se zařízením, kdy vždy nechám v průvodci nastavit 666 a jakmile něco chci vypálit (což bez čudlíkové finty nejde) a znovu kouknu do průvodce, je nastaveno opět 660. Co s tím?

Druhá otázka s tím možná má souvislost. Automaticky se mi načítají média, byť v nautilusu nemám zaškrtnutu volbu "procházet médium". Něco mi to médium prostě namoutuje, i když není spuštěný ten k3b.

Třetí otázka se týká samotného Nutilusu. Při práci s ním (kopírování, přesouvání, spouštění obrázků, videí) s hodně soubory (2-3 tisíce) po čase zamrzne, nebo se s ním strašně zpomalí práce, byť jsem se jej snažil nastavit na minimální HW nároky (žádné náhledy, vlastnosti, atd.). Jde s tím něco udělat, nebo je to "standard"?

beer

• Host
Re:složité vypalování v k3b a zamrzající nautilus
« Odpověď #1 kdy: 25 Října 2012, 18:02:58 »
Potřeboval bych poradit jak nastavit k3b, aby mi při vypalování nepsal hlášku "nepodařilo se odpojit médium". Vypalovat ale lze, jelikož když medium po tomto oznámení vysunu a zasunu zpět do mechaniky přes čudlík, vypalování dopadne dobře. V k3b je průvodce nastavení systémových oprávnění, a u používané vypalovačky hlásí softwarově vše OK (cdrdao 4711, wodim 4711 a growisofs 0755). Problém ale je se zařízením, kdy vždy nechám v průvodci nastavit 666 a jakmile něco chci vypálit (což bez čudlíkové finty nejde) a znovu kouknu do průvodce, je nastaveno opět 660. Co s tím?
To číslo má dělat co? Vůbec nechápu, proč vysunuješ a zasunuješ médium.

Citace
Druhá otázka s tím možná má souvislost. Automaticky se mi načítají média, byť v nautilusu nemám zaškrtnutu volbu "procházet médium". Něco mi to médium prostě namoutuje, i když není spuštěný ten k3b.
Jak souvisí Nautilus s K3B? Nautilus je pro Gnome/Unity, K3B pro KDE. Mountování médií je standardní vlastnost. Můžeš si nastavit, jestli při nějakém obsahu na médiu se spustila konkrétní činnost, ale mountování médií je automatické  po vložení. V /etc/fstab můžeš zkusit u mechaniky nastavit parametr noauto, nebo můžeš uživateli zakázat připojovat média v uživatelských účtech a pak připojovat médium přes terminál jako root.

Citace
Třetí otázka se týká samotného Nutilusu. Při práci s ním (kopírování, přesouvání, spouštění obrázků, videí) s hodně soubory (2-3 tisíce) po čase zamrzne, nebo se s ním strašně zpomalí práce, byť jsem se jej snažil nastavit na minimální HW nároky (žádné náhledy, vlastnosti, atd.). Jde s tím něco udělat, nebo je to "standard"?
S tím lze udělat to, že budeš mít videa roztříděná do složek, kde jich budeš mít pak desítky, nikoliv tisíce. Pak to bude OK. Jinak ti může pomoci MC, nebo třeba Gnome Commander, případně Double Commander, nebo Krusader.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.