Zdravím,
nedávno jsem si pořídil Lenovo Thinkpad E420s a nainstaloval Kubuntu 12.10. Jelikož se mi po několika neúspěšných pokusech nepodařilo nainstalovat proprietární ovladače pro ATI grafiku, tak bych jí chtěl aspoň vypnout, protože stejně grafický výkon nepotřebuju => plně mi postačí integrovaná Intel HD Graphics v CPU.
Postupoval jsem podle tohoto návodu
http://usernamepending.wordpress.com/2011/11/02/getting-back-some-battery-life-in-ubuntu-11-10-by-disabling-discrete-graphics/, nicméně baterie stále vydrží slabou hodinu a půl, ačkoliv pod Windows to bylo zhruba 3 - 4 hodiny. Větrák od grafické karty jede neustále na plno i v klidovém režimu.
V BIOSu mám ale dedikovanou grafikou povolenou, protože jinak nelze provést níže uvedený výpis. A i když v BIOSu přepnu na integrovanou grafikou a dedikovanou zakážu, výdrž baterie je stále stejná.
Graf. karta: ATI Radeon HD6600M
sudo cat /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch0:IGD:+:Pwr:0000:00:02.0
1:DIS: :Off:0000:01:00.0lspci | grep VGA00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Whistler [AMD Radeon HD 6600M Series] (rev ff)
Nemá někdo zkušenost s úplným vypnutím externí grafiky nebo nějakou jinou radu? Zatím díky.