Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zalohovani pomoci lucky backup - problem  (Přečteno 991 krát)

jiri255

• Návštěvník
Zalohovani pomoci lucky backup - problem
« kdy: 18 Prosince 2012, 13:29:29 »
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s programem lucky backup.... zálohování jako takové je pomocí tohoto programu perfektní, ale teď jsem narazil na problém se zálohováním po síti a nevím si s tím rady :-(
Jako zdroj bych v lucky backup potřeboval použít síťové uložiště, které běží na jiném ubuntu.
Zapsal jsem tedy do zdroje "smb://192.168.1.20/data" což je ip toho pc s ubuntu a poté jsem zvolil "rozšířené možnosti" a na záložce  "vzdálený hostitelský počítač" jsem zadal u uživatel: "jiri" a do pole @hostitel: "ip toho pc" (192.168.1.20)
Mám, ale problém s tím, že nevím kam mám zadat heslo toho uživatele a navíc mi to po spuštění simulace hlásí následující chybu:

ssh: connect to host 192.168.1.20 port 22: connection timed out
rsync: connection unexpectedly closed (0bytes received so far) (receiver) rsync error: unexplained error (code255) at io.c(601) (receiver=3.0.7)

zkoušel jsem připojit disk ručně pomocí mount:
sudo mount -t cifs -o noauto,username=jmeno,password=heslo    //192.168.1.20/data  /media/pokus
a bezproblémů se síťový disk připojil, ale z lucky backup ho nemůžu rozchodit...... určitě v něčem dělám chybu :-(.
Vím o variantě, že bych použil fstab a pak si vybral v lucky backup zdroj (ten připojený), ale to použít nemůžu potřebuji to takto, nastavit přímo v lucky backup.
Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?
Děkuji

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re:Zalohovani pomoci lucky backup - problem
« Odpověď #1 kdy: 18 Prosince 2012, 13:33:07 »
Zkus Deja Dup, ten je v základní instalaci ubuntu a tohle vše a další zvládá (sám mám zálohování vyřešeno na síťový disk) - je to prima klikací aplikace, takže by neměl být problém.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

jiri255

• Návštěvník
Re:Zalohovani pomoci lucky backup - problem
« Odpověď #2 kdy: 18 Prosince 2012, 13:40:39 »
Díky za radu, ale já to potřebuju rozchodit přes lucky backup..... pokud by to nebylo možné rozchodit :-( , tak teprve potom bych asi řešil přechod k jinému programu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.