Dobrý den,
potřeboval bych poradit s programem lucky backup.... zálohování jako takové je pomocí tohoto programu perfektní, ale teď jsem narazil na problém se zálohováním po síti a nevím si s tím rady :-(
Jako zdroj bych v lucky backup potřeboval použít síťové uložiště, které běží na jiném ubuntu.
Zapsal jsem tedy do zdroje "smb://192.168.1.20/data" což je ip toho pc s ubuntu a poté jsem zvolil "rozšířené možnosti" a na záložce "vzdálený hostitelský počítač" jsem zadal u uživatel: "jiri" a do pole @hostitel: "ip toho pc" (192.168.1.20)
Mám, ale problém s tím, že nevím kam mám zadat heslo toho uživatele a navíc mi to po spuštění simulace hlásí následující chybu:
ssh: connect to host 192.168.1.20 port 22: connection timed out
rsync: connection unexpectedly closed (0bytes received so far) (receiver) rsync error: unexplained error (code255) at io.c(601) (receiver=3.0.7)
zkoušel jsem připojit disk ručně pomocí mount:
sudo mount -t cifs -o noauto,username=jmeno,password=heslo //192.168.1.20/data /media/pokus
a bezproblémů se síťový disk připojil, ale z lucky backup ho nemůžu rozchodit...... určitě v něčem dělám chybu :-(.
Vím o variantě, že bych použil fstab a pak si vybral v lucky backup zdroj (ten připojený), ale to použít nemůžu potřebuji to takto, nastavit přímo v lucky backup.
Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?
Děkuji