Ahoj, mám velké problémy s DVI výstupem, ubuntu (12.10) můj monitor přes něj připojený vůbec nedetekuje, natož aby mi něco zobrazil (je to určitě OS, ve Win 7 vše funguje bez problémů). Zkoušel jsem hledat (zde i google ale nikam to nevede).
Mám tedy ntb ThinkPad t420s + dok, tam je dvi, dale monitor full-hd kde je dvi, kabel DVI-D, ten duplex (nebo jak), ale to je detail asi. T420s ma dvě graficke karty, integrovanou Intel HD Graphics 3000 a neintegrovanou NVIDIA NVS 4200M. Jsem schopen s NVS pracovat (optirun neco, mam vsak po ruznych cachrech problem napr se spustenim glxsphears bez optirun)
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
ERROR (593): Could not obtain RGB visual with requested properties
Aktualne mam nainstalovane ovladace nvidia-{curret, settings, common}. Nvidia-settings vsak nejak nefunguje You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server. - ma jen polozku nvidia-settings configuration, vic nic (mel by mit vice zalozek). Prikaz nvidia-xconfig funguje, ale nic se nedeje (ani po naslednem restartu - sudo restart lightdm ). Resp. vygeneruje prilozeny xorg.
Jednou se mi povedlo ze byl monitor rozpoznan, ale nebyl na nem obraz, jen tma. Nevim cim to muze byt, zda se na tom nejak nepodepisuje i to, ze jsem delal ruzne cachry pro zprovozneni te neintegrovane karty. Jinak napr pres VGA vse bezi bez problemu.
Takovym vedlejsim nechtenym efektem, ktery nastal je, ze se mi ve spodnim panelu, rozsirenem, okna skladaji do jednoho radku, misto do dvou, jak jsem to mel pekne pred tim, ale to az pojede DVI:).
Nesetkal se nekdo s timto, nevi jak resit? Pokud jsem zapomnel na nejake relevantni informace, dodam. THX!
[příloha smazaná administrátorem]